Infrastructură rapidă de transport, patru parcuri industriale şi locuri de muncă bine plătite

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Gheorghe Şoldan, a declarat, recent, că cel mai important angajament pe care şi-l asumă în calitate de viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava este ca alături de echipa sa să dezvolte economia judeţului, având ca scop final aducerea acasă a sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate şi oprirea exodului tinerilor din judeţ.

„Credeţi-mă că ştiu cât de greu este să laşi în urmă familia, prietenii şi locurile dragi în căutarea unui trai mai bun. Avem printre cele mai mici salarii din România. E o realitate, nu vreun slogan de campanie. Salariul mediu în Suceava este mai mic decât în judeţele vecine Neamţ, Bacău şi Botoşani. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, suntem pe ultimele locuri din România la salarii. Trebuie să schimbăm acest lucru, iar schimbarea începe cu noi, cu 9 iunie 2024”, a arătat Gheorghe Şoldan.

El a precizat că alături de echipa sa îşi propune să aducă la Consiliul Judeţean o echipă dedicată dezvoltării economice a judeţului şi, implicit, creării de locuri de muncă bine plătite.

„Planul nostru include crearea a patru parcuri industriale în zone strategice ale judeţului: municipiul Suceava, zona de munte Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, zona municipiului Fălticeni şi zona Rădăuţi-Siret. Fiecare parc industrial va avea o suprafaţă de 10-20 de hectare, fiind dotat cu toate utilităţile necesare (apă, gaz, electricitate, canalizare) şi infrastructura adecvată. Vom oferi facilităţi fiscale şi sprijin pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile între 200.000 şi 2,5 milioane de euro pentru investitori”, a precizat Gheorghe Şoldan.

De asemenea, el a mai spus că la Consiliul Judeţean Suceava se va crea un departament de consultanţă specializată pentru a fi alături de investitori în toate demersurile lor.

„În Suceava există două parcuri industriale care, din păcate, nu funcţionează la potenţialul lor din cauza erorilor de planificare, de strategie, dacă vreţi, ale actualei administraţii. Parcul industrial de lângă Aeroport, de aproximativ 14 hectare, acreditat de acum patru ani, încă aşteaptă primul investitor anunţat cu mare tam-tam de atunci. Probabil e încă pe drum! Iar parcul industrial de la Siret, situat la doi kilometri de Vama Siret şi întins pe circa 20 de hectare, a văzut investitori doar în comunicatele de presă ale administraţiei judeţene”, a declarat Şoldan, care susţine că împreună cu sucevenii poate transforma Suceava într-un judeţ prosper, unde sucevenii plecaţi se pot întoarce acasă, iar tinerii vor alege să rămână pentru un viitor mai bun. (N.B.) 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI