Hervé Peyrard – o călătorie muzicală plină de imaginaţie şi profunzime

În cadrul seriei de evenimente „Le chanteur du mois/Cântăreţul lunii”, Alianţa Franceză din Suceava aduce în faţa publicului sucevean pe talentatul Hervé Peyrard, un artist cu o poveste muzicală fascinantă şi un stil muzical unic. Evenimentul online va avea loc miercuri, 5 iunie 2024, ora 18:00, şi este deschis publicului larg, adresându-se tuturor celor pasionaţi de muzica franceză şi francofonă.

Hervé Peyrard, cunoscut anterior sub numele de Chtriky şi ca lider al grupului Zebre a Trois, se prezintă acum sub propriul său nume. Acest autor-compozitor-interpret abordează cântecele sale aşa cum un regizor de film ar realiza o peliculă: prim-planuri asupra unui personaj, prezentarea în profunzime a sentimentelor, impresii de călătorie.

Ficţiuni sau reflecţii ale vieţilor noastre, cuvintele sale prezintă cu sensibilitate realitatea care ne înconjoară, iar cântecele sale au o manieră delicată de a ajuta ascultătorii să fie atenţi la lucrurile pe care nu le observă de obicei.

Născut în 1969 în Ardeche, Hervé Peyrard şi-a început cariera de actor la Conservatorul de Artă Dramatică din Grenoble. Actor, regizor, muzician, el a experimentat mai multe genuri de exprimare artistică. În 1998, alături de Gérard Morel, a păşit pe scena Chanson Française şi a avut o revelaţie: a descoperit arta care l-a fascinat irevocabil.

În 2002, a început să scrie cântece pentru teatru şi apoi pentru alţi artişti precum Entre 2 Caisses şi Evasion. În 2005, a format grupul Chtriky, cu care a cântat propriile cântece. Grupul s-a transformat ulterior în Zebre a Trois ţi se adresa în mod special copiilor.

De atunci, Hervé Peyrard a susţinut peste 650 de concerte în întreaga Franţă, în Elveţia, Burkina Faso, Mayotte şi Maroc. A colaborat cu numeroşi artişti de care se simte apropiat şi care formează familia sa artistică: Gérard Morel, Yves Jamait, Michele Bernard, Anne Sylvestre şi mulţi alţii. (C.P.) 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI