Festivalul-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene”, ediţia a XXVIII-a

Cu paşi repezi se apropie, în luna iulie, cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene”. Vă prezentăm, pe larg, regulamentul de participare la concurs. Am fost informaţi, de organizatori, că sunt acceptate lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, tehnoredactate cu diacritice. Pot participa autori de orice vârstă, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, nu au debutat editorial şi nu au obţinut Marele Premiu la ediţiile precedente ale concursului. Lucrările trimise vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor, care se va regăsi pe fiecare pagină, deasupra titlului lucrării. Într-un fişier separat se va trimite un curriculum vitae (CV) al autorului (având acelaşi motto), care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică. La secţiunea poezie, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci şi maximum zece poezii. La secţiunea proză scurtă, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum o proză scurtă şi maximum trei. La secţiunea reportaj literar, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu un reportaj de maximum cinci pagini. Un concurent poate participa la toate secţiunile. Textele tuturor secţiunilor se redactează în Word, font Times New Roman, corp 12; spaţiere: la un singur rând. Nu se admit texte fără diacritice. Textele vor fi redactate cu â/sunt. Organizatorii competiţiei ne-au transmis că toţi concurenţii „vor respecta normele în vigoare: vezi Academia Română, Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române, ed. a II-a revizuită şi adăugită, Univers Enciclopedic, Bucureşti, 2010”. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Rezonanţe Udeştene”, iar laureaţii vor fi publicaţi, în cazul în care fondurile alocate vor permite, în „Caiete udeştene”, volum editat pe suport electronic de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava din cadrul Centrului Cultural Bucovina. Lucrările vor fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected] până pe data de 5 iulie a.c.

„Laureaţii vor fi anunţaţi cu două, maxim trei zile înainte de începutul festivalului. Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, poeţi, prozatori, redactori-şefi de reviste literare, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Membrii juriului nu pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii: Poezie: Marele premiu „Magda Isanos”, Premiul I, Premiul II, Premiul III, Premiul „Constantin Ştefuriuc”; Proză Scurtă: Marele premiu „Eusebiu Camilar”, Premiul I, Premiul II, Premiul III; Reportaj Literar: Marele premiu „Mircea Motrici”, Premiul I, Premiul II, Premiul III. Toţi laureaţii vor fi invitaţi să participe la manifestările care vor avea loc cu ocazia acestui festival. Nu se acceptă absenţe decât în situaţii extreme sau de boală, evident demonstrate” ne-a transmis poetul Ioan Manole consultant artistic, promotor cultural, organizator festival – secretar. Mai multe detalii despre concurs şi participare pot fi obţinute la numărul de telefon 0755764373.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria Comunei Udeşti, în colaborare cu Muzeul Bucovinei, cotidianul „Crai nou”, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria Comunei Berchişeşti, Asociaţia Culturală „Mircea Motrici”, Centrul Cultural „Unirea sub Oadeci” Udeşti, Biblioteca Comunală „Constantin Ştefuriuc” Udeşti.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI