Sony ar putea cumpăra catalogul muzical al trupei Queen cu suma de 1 miliard de dolari

Sony Music ar purta în această perioadă o serie de negocieri pentru a cumpăra catalogul muzical al trupei rock Queen, care include o serie de piese celebre precum „Bohemian Rhapsody”, „Radio Ga Ga” şi „Another One Bites The Dust”, informează BBC.

Potrivit Bloomberg, Sony colaborează cu un alt investitor pentru a finaliza această tranzacţie, ce „ar putea ajunge la suma totală de 1 miliard de dolari”.

Jurnaliştii de la BBC afirmă că negocierile sunt în curs de desfăşurare, dar este posibil ca ele să nu se finalizeze printr-o vânzare.

Dacă discuţiile vor avea succes, tranzacţia va viza cântecele trupei Queen şi toate drepturile de proprietate intelectuală asociate – inclusiv drepturile asupra logou-rilor, videoclipurilor muzicale, articolelor de merchandising, drepturile de publishing şi alte oportunităţi de afaceri.

Discuţiile referitoare la această tranzacţie se desfăşoară începând de anul trecut.

De asemenea, se spune că Universal Music ar fi implicată în negocieri datorită relaţiei sale de lungă durată cu trupa Queen, care a semnat cu casa de discuri britanică EMI în 1972 şi a rămas alături de acea companie după ce a fost cumpărată de grupul Universal în 2011.

Dacă grupul american va atinge preţul de 1 miliard de dolari, va fi vorba despre cea mai mare tranzacţie de acest gen, depăşind suma de 500 de milioane de dolari pe care Sony a plătit-o pentru a achiziţiona catalogul lui Bruce Springsteen la sfârşitul anului 2021.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI