Bătălia pentru controlul Justiţiei

S-a trecut prea repede peste protestul din 10 august 2018 în apărarea Justiţiei cu participarea a peste o sută de mii de cetăţeni, cu diasporeni revoltaţi din toate colţurile Occidentului şi molestarea altor câtorva mii, cu procese penale nici azi încheiate, cu mii de plângeri încă în instanţe… Spiritele s-au mai liniştit cumva după arestarea lui Liviu Dragnea, perceput ca autor al OUG 13, numai că după revenirea la Putere a PSD, aşa cum destui analişti au anticipat, n-a durat nici un an şi bătălia pentru controlul Justiţiei a reînceput, conducător fiind acelaşi Dan Voiculescu, patron al Antenelor sale în asociere cu Sebastian Ghiţă cu a sa România TV şi Anca Alexandrescu de la Realitatea TV, ca vârfuri de lance. Cu interese rusofile majore, dar şi cu afaceri media şi contracte financiare preferenţiale şi pe din dos.

Ţi se face (scuzaţi!) o scârbă greţoasă urmată de un gol în stomac când auzi ditai oamenii întregi la minte, jurnalişti, moderatori, activişti, mardeiaşi şi invitaţi (aceiaşi) ai respectivelor posturi TV mozolind aceleaşi făcături lexicale şi idei deşelate din 2018: vai Statul Paralel cum face el şi desface, vai pensionarii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, cum duc ei Justiţia de nas şi fac milioane şi milioane de euro din mită şi peşcheşuri promiţând salvarea de puşcărie a unor infractori deja condamnaţi sau în diferite faze ale proceselor. Pe vremuri, în spatele tuturora cică se afla Traian Băsescu, acum Klaus Iohannis, liberalii, CSM, ministra Justiţiei Alina Gorghiu împreună cu Laura-Codruţa Köveşi, şefa procurorilor UE, cel mai tare om din România. Care i-ar „spulbera“ pe toţi dacă s-ar înscrie în cursa electorală. Nu tu argumente, nu tu dovezi, şi mi-e de mirare cum naiba se face că totuşi mincinoşii, manipulatorii ordinari nu ajung în faţa instanţelor pentru defăimare, acuzaţii false, pentru atacuri la persoană şi la adresa unor judecători, procurori, a serviciilor de informaţii şi a Justiţiei.

De frica celor întâmplate în 2018 când protestatarii au cerut scoaterea în afara legii a partidului antijustiţie dragnist, nu va fi o altă ordonanţă 13. Acum se va lucra cu mănuşi şi cu mai multă dibăcie, dar şi cu o manipulare masivă, pe cât de agresivă, pe atât de grosieră că până şi ageamiii îşi dau seama că acuzaţiile sunt cusute cu aţă albă, scopul fiind timorarea şi ţinerea în frâu a Justiţiei.

Cu această ocazie, au reînceput şi răfuielile în instanţe, iar rezultatele vor mânia din nou opinia publică, PSD băgând din nou capul în poza vinovaţilor şi a protestelor din 2018, deşi vin ameninţător alegerile: nici bine nu s-a câştigat procesul de miliarde cu Gold Corporation, că Radu Mazăre e şi lăsat la vatră înainte de termen, Dan Voiculescu iertat de peste 50 de milioane de euro datorii la stat, Adrian Videanu şi Ioan Niculaie achitaţi definitiv, iar pe margine se agită de mama focului şi Adrian Năstase care socoteşte el aşa, fără să-l tragă de mânecă nimeni, nici măcar bogata mătuşă Tamara, că şi condamnarea sa cu tot cu încercarea eşuată de a-şi trage (cică) un glonte sunt din vina unei justiţii băsiste kövesiste abuzive de numai-numai – sunt tot comanzi politice! Ceea ce constituie însă numai vârful aisbergului, fiindcă de îndată toţi corupţii condamnaţi până azi se vor declara victimele politice ale „binomului”. Va fi fiind de râs ori de plâns?

Ba se mai zvoneşte pe la colţuri că urmează să se întoarcă bine-mersi în ţară Sorin Oprescu, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Ionel Arsene, Alina Bica şi o mulţime de alţi politicieni penali fugari de justiţie, chiar dacă din vina lor au dispărut din sudoarea poporului român câteva zeci de miliarde de euro! Dar ce mai contează, PSD se eternizează la butoane!

Ciolacu joacă la două capete: apără Justiţia în declaraţii, dar nu zice nimic despre reducerea periculoasă a puterii serviciilor secrete, deşi în fiecare stat serios ele păzesc statul de drept şi economia, finanţele şi bunăstarea poporului ca pe ochii din cap. Liber la furat, aşadar, la adăpostul bâlbâielilor legislative şi al politicienilor lipsiţi de simţul dreptăţii.

Scopul ultim al atacurilor? Pohta ce-a pohtit varanul: mârşăvirea capilor Justiţiei, a SRI şi mai ales a „Luluţei“.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI