Prefectura Suceava anunţă măsuri pentru îmbunătăţirea procesului de examinare la permise auto şi de înmatriculare a vehiculelor

 Prefectul judeţului Suceava Alexandru Moldovan, împreună cu comisarul de poliţie Marius Emilian Rusu, a analizat principalii indicatori ai activităţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava în cadrul unei şedinţe de lucru.

În urma solicitărilor venite din partea administraţiilor publice locale şi a şcolilor de şoferi, începând cu luna februarie 2024, SPCRPCIV Suceava a organizat sesiuni de examinare pentru proba practică în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Rădăuţi. De asemenea, au fost introduse sesiuni suplimentare de examinare în zilele de sâmbătă pentru categoria B, oferindu-le astfel candidaţilor mai multe oportunităţi de a susţine proba practică.

În perioada 1 ianuarie – 24 mai 2024, au fost examinaţi la proba teoretică 10.464 de candidaţi, dintre care 4.016 au fost admişi, iar 5.448 au fost respinşi. La proba practică, în aceeaşi perioadă, au fost examinaţi 9.312 de candidaţi, dintre care 3.868 au fost admişi şi 5.444 respinşi.

Pentru a diminua decalajele în perioada de aşteptare pentru susţinerea probei practice, care ajungeau la aproximativ două luni, prefectul Alexandru Moldovan a emis un ordin pentru organizarea sesiunilor de examinare practică în lunile iunie-septembrie 2024 în municipiile Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi, conform următorului calendar: Iunie 2024, Fălticeni: 4 şi 18 iunie,Câmpulung Moldovenesc: 5 şi 19 iunie, Rădăuţi: 6 şi 20 iunie; Iulie 2024, Fălticeni: 16 iulie, Câmpulung Moldovenesc: 17 iulie, Rădăuţi: 18 iulie; August 2024, Fălticeni: 20 august,Câmpulung Moldovenesc: 21 august, Rădăuţi: 22 august; Septembrie 2024, Fălticeni: 17 septembrie, Câmpulung Moldovenesc: 18 septembrie, Rădăuţi: 19 septembrie.

În restul zilelor din aceste luni, proba practică se va desfăşura doar în municipiul Suceava pentru toate categoriile.

Totodată, ghişeele pentru operaţiuni de înmatriculare, transcriere şi autorizare provizorie vor fi deschise şi în zilele de sâmbătă în lunile iunie-septembrie, în funcţie de situaţia operativă, pentru a reduce perioadele de aşteptare şi a îmbunătăţi calitatea serviciilor publice.

Prefectul Alexandru Moldovan a subliniat că aceste măsuri au fost adoptate pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite cetăţenilor şi pentru a descongestiona traficul din municipiul Suceava, în special la orele de vârf. Prefectura Suceava este consecventă în acţiunile sale de îmbunătăţire a serviciilor publice şi de a crea condiţii optime pentru susţinerea repetată a probei practice, dacă este necesar.

„Suntem consecvenţi în acţiunile şi măsurile pe care le adoptăm periodic în vederea îmbunătăţirii serviciilor publice oferite şi în crearea condiţiilor ca un candidat să poată avea posibilitatea de a susţine proba practică în mod repetat dacă este nevoie. Am întreprins demersurile necesare către Ministerul Afacerilor Interne şi Direcţia Generală Permise şi Înmatriculări în vederea ocupării prin concurs a locurilor vacante de examinatori” a spus Moldovan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI