Melinda Gates va dona un miliard de dolari pentru cauza femeilor

Melinda Gates, fosta soţie a cofondatorului Microsoft, Bill Gates, a anunţat că va dona un miliard de dolari persoanelor şi organizaţiilor care lucrează pentru cauza femeilor.

Anunţul vine într-un moment în care activişti de stânga şi aleşi din Statele Unite denunţă un declin al drepturilor femeilor în această ţară, în special în faţa creşterii interdicţiilor de avort în diferite state.

„În cei aproape 20 de ani de activism pentru femei şi fete, am învăţat că vor exista întotdeauna oameni care vor spune că nu este momentul potrivit pentru a vorbi despre egalitatea de gen”, a declarat Melinda Gates pentru New York Times. „Este frustrant şi lipsit de viziune”, a adăugat ea.

Cea care a prezidat Fundaţia Bill şi Melinda Gates, una dintre cele mai influente fundaţii filantropice din lume, a anunţat în urmă cu două săptămâni că va părăsi organizaţia, înfiinţată împreună cu fostul său soţ, Bill Gates. Ultima ei zi în această organizaţie, care se dedică în special sănătăţii şi reducerii sărăciei, va fi pe 7 iunie.

Melinda Gates spunea că va avea la dispoziţie 12,5 miliarde de dolari pe care îi va dedica „femeilor şi familiilor”.

Marţi, ea a declarat că o primă tranşă de un miliard de dolari va fi plătită sub formă de subvenţii şi burse prin intermediul organizaţiei sale, Pivotal, „unor grupuri care lucrează în Statele Unite pentru a proteja drepturile femeilor şi pentru a le spori puterea şi influenţa”.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI