Elev ştefănist premiat la faza naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor

La faza naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), desfăşurată în perioada 23-26 mai la Slobozia, elevul plutonier Vladin Antonio Foca a reuşit performanţa de a obţine trei distincţii: premiul al III-lea, medalia de aur şi premiul special pentru punctaj.

Pentru al doilea an consecutiv, elevul în uniformă militară reuşeşte, prin muncă, determinare şi imaginaţie creatoare să se remarce într-un domeniu care este în permananţă în schimbare, unde dezvoltarea deprinderilor moderne de utilizator, cunoaşterea modului de utilizare a unor medii informatice de lucru, elaborarea unor produse utilizabile care să dezvolte spiritul inventiv şi creativitatea, sunt absolut necesare.

„Olimpiada Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor nu este o simplă olimpiadă. Este un amalgam de emoţii şi de experienţe, de la stresul din mijlocul probei, la un val de inspiraţie şi ingeniozitate apărută în urma unei simple reflectări asupra subiectului. La această olimpiadă nu există materie bine definită. Era digitală generează probleme noi şi dinamice, acest tip de probleme regăsindu-se şi în cadrul subiectelor date, forţându-te să te adaptezi pe moment pentru rezolvarea acestora.

 Etapa naţională a acestei olimpiade a reprezentat o adevărată provocare, dar şi o experienţă autentică care mi-a conturat noi orizonturi în domeniul IT, fiind definitorii pentru cariera militară pe care o voi alege.”

Felicitări, Antonio şi mult succes în continuare!

FRANCESCA ŞINDILAR

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI