La Muzeul de Istorie din Suceava

David Croitor expune „Simplu”

Vineri, 31 mai 2024, la ora 13, la Muzeul de Istorie din Suceava, sala Parter, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Simplu”, semnată de artistul David Croitor.

Expoziţia va fi prezentată de drd. Delia Ioana Leizeriuc, critic de artă.

Artistul David Croitor s-a născut pe 27 martie 1958, la Suceava, a copilărit la Liteni şi a devenit dornean prin adopţie. A absolvit Facultatea de Geologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, în anul 1988, şi urmat cursuri libere de pictură şi desen cu Dimitrie Loghin, la Suceava, în 1978, şi cu Aurel Aniţei, la Bucureşti, în 1981.

Are lucrări în colecţii particulare din ţară, cele mai multe în Bucureşti, dar şi în străinătate – Anglia, Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Olanda, Suedia, Canada, SUA, Danemarca, Italia, Croaţia, Luxemburg, Scoţia, Republica Moldova.

„Eu lucrez cu lumină şi cu bucurie. Cu linie şi culori. Încerc să le pun pe pânză, le amestec eu cumva şi la urmă, dacă rezultă un fel de bucurie pentru mine şi pentru cei care văd pictura, e în regulă, pot merge la culcare liniştit …” a spus cândva artistul, ale cărui lucrări se vor afla la muzeul din Suceava până pe data de 22 iulie 2024.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI