Revoltă mondială după un atac israelian asupra unei tabere de corturi din Rafah

 > In incendiu care au murit 45 de persoane

Un atac aerian israelian a declanşat un incendiu în care au murit 45 de persoane într-o tabără de corturi din oraşul Rafah din Gaza, au anunţat oficialii. Atacul a provocat un val de proteste din partea liderilor mondiali, care cer punererea în aplicare a deciziei CIJ, scrie Reuters.

Armata israeliană, care încearcă să elimine Hamas din Gaza, a declarat că investighează rapoartele potrivit cărora un atac efectuat împotriva comandanţilor grupării militante islamiste din Rafah ar fi provocat incendiul.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că atacul nu a avut ca scop să provoace victime civile. „În Rafah, am evacuat deja aproximativ 1 milion de locuitori necombatanţi şi, în ciuda eforturilor noastre maxime de a nu face rău necombatanţilor, din păcate, ceva a mers tragic de rău”, a declarat el într-un discurs în parlament, care a fost întrerupt de strigătele parlamentarilor din opoziţie.

Armata israeliană a declarat că atacul de duminică, bazat pe „informaţii precise”, l-a eliminat pe şeful de stat major al Hamas pentru cel de-al doilea şi mai mare teritoriu palestinian, Cisiordania, plus un alt oficial aflat în spatele atacurilor mortale asupra israelienilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI