Mai mulţi angajaţi neclericali în unităţile de cult din judeţul Suceava

> Numărul de personal din această categorie ajunge la 695, după ce Secretariatul de Stat pentru Culte a confirmat suportarea contribuţiilor pentru încă 7 posturi, inclusiv pentru două ale Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi

Consiliul Judeţean Suceava urmează a aproba suplimentarea cu 7 a numărului de posturi pentru personalul neclerical angajat în unităţi de cult din judeţul Suceava, care aparţin cultelor religioase recunoscute în România. Potrivit unui proiect de hotărâre a deliberativului, sprijinul se asigură din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, patru posturi fiind pentru Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, un post pentru Comunitatea Regională Penticostală Suceava şi două posturi pentru Biserica Ortodoxă Rusă de Rit Vechi, ţinând de Episcopia de Rit Vechi a Moldovei. Printr-o adresă către Consiliul Judeţean, Secretariatul de Stat pentru Culte informează că a „suplimentat cu 7 numărul de contribuţii pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult din judeţul Suceava, de la 688 la 695”.

„Întrucât majorarea sumei alocate de la bugetul de stat pentru plata posturilor suplimentare va fi posibilă doar la rectificarea bugetului pe acest an, care poate avea loc începând cu trimestrul al III-lea, vom propune modificarea şi repartizarea pe trimestre a creanţelor bugetare aprobate, pentru a sigura plata contribuţiilor suplimentare până la rectificarea bugetară” se arată în raportul la proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de mâine a Consiliului Judeţean Suceava, în care se subliniază că plata se va face în limita sumelor alocate de la bugetul de stat cu această destinaţie. Potrivit reglementărilor în vigoare, „aprobarea suplimentării numărului de posturi pentru personalul angajat în unităţile care aparţin cultelor religioase din România (…) se face de către autorităţile administraţiei publice locale”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI