Ce şanse au partidele în alegeri?

 Repetată obsesiv de ştirişti şi moderatori, întrebarea aceasta îmi tulbură existenţa de câteva săptămâni şi ea vrea să arate că politica românească nu se face pentru cetăţeni, pentru locuitorii României, ci pentru diverse personaje mai mult ori mai puţin oneste numite de partide. Tulburarea existenţială vine din faptul că nimeni, dar absolut nimeni nu a stat să calculeze şi şansele poporenilor, ale României după valul de alegeri din 2024. Ne vom emancipa ca naţiune, ne vor creşte standardele de viaţă, vom avea şcoli şi spitale mai bune, justiţiarii ne vor scăpa de hoţi, armata, jandarmeria, poliţia ne vor fi mai puternice? Vom fi mai bine reprezentaţi în UE şi NATO? Şi dacă DA, prin ce mijloace le vom obţine? Cu ce preţ?

Presa şi televiziunile, nu numai de informaţii, majoritatea reţelelor sociale şi a siteurilor media au intrat în fibrilaţie şi fac calcule peste calcule referitoare, evident, nu la cele de mai sus, ci la sondaje de opinie, la cotele-parte luate de cutare partid, de cutare candidat, dar cetăţeanul, locuitorul patriei e uitat, e abandonat, e lăsat să se descurce cum poate. Ba chiar e admonestat, e „gratificat” cu epitete injurioase precum prost, dobitoc, analfabet şi chiar handicapat, ciumpalac, sărăntoc…, dacă nu vrea să dea votul anumitor partide şi formaţiuni, diverşilor candidaţi forţoşi şi şmecheri şi vor vota cu contracandidaţii lor.

Ca să mascheze lipsa preocupărilor pentru glia strămoşească şi populaţie, deloc puţine formaţiuni politice noi şi-au ales titulaturi pompoase şi atractive, numai bune de prostit cetăţenii: Partidul Patrioţilor Qanon, Uniunea Salvaţi România, UDMR, Pro România, Alianţa Pentru România, Alianţa pentru Unirea Românilor, Reînnoim Proiectul European al României (REPER), SOS România, Partidul România Mare, Volt România, Partidul Romilor Democraţi, Forţa Pensionarilor, Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Comunitar din România, Partidul Comuniştilor Români… Toate nu mai pot de grijă faţă de „săracii români” şi România, încât e de mirare cum naiba se face că ţara noastră nu e prima pe glob la toate celea şi se zbate în UE alături de Bulgaria.

Pentru că titulatura partidului funcţionează în România ca o firmă în culori ţipător-atractive, ca o vitrină frumos luminată, dar fără vreo minimă legătură cu ce se află în spatele vitrinei, conform proverbului: Afară-i vopsit gardul şi-n lăuntru-i leopardul! Partea proastă a fenomenului vitrinelor luminoase e că mulţimi de cetăţeni grăbiţi se lasă orbiţi de titulatura mincinoasă dublată de laude la adresa lor plus promisiuni care de care mai ieşite din comun şi se grăbesc să pună ştampila pe nume şi sigle de partid care nu s-au învrednicit niciodată cu nimic. Iar odată aduse în Parlament şi Consilii Locale asemenea formaţiuni fac ce ştiu ele mai bine: o ţin într-un scandal perpetuu, captează prin diverse şmecherii interesul televiziunilor, distrug orice încercare de degajare a unor reforme şi majorităţi pe probleme arzătoare la degete, numai ca să iasă ca păduchele în faţă.

În ultima vreme, susţinerile partidelor naţionalist-suveraniste, cum îşi zic ele, nu prea mai au legătură cu „românii“, cu realitatea, fiind teme manipulatoare livrate direct de la Kremlin: cică UE e o creaţie artificială iar România e o colonie cu cetăţeni de mâna a doua; UE ne interzice religia, o să ajungem atei şi homosexuali… Rusia oricum nu poate fi învinsă, China va domina economic lumea, Occidentul pierde banii degeaba dându-i armament Ucrainei, care, dacă vrea pace, trebuie să cedeze teritorii… Românii trebuie să-şi recapete suveranitatea pierdută şi independenţa… Cu siguranţă se vor găsi destui fraieri să „pună botul” la astfel de manipulări ticăloase. Asemenea mesaje inundă spaţiile publice şi în alte ţări, mai ales în Bulgaria.

Şi mă întreb: ce caută în politica noastră aceste formaţiuni care susţin tot ce le dictează serviciile de propagandă ruseşti? Ce fel de „români“ sunt liderii şi activiştii acestor partide care se pun în slujba intereselor străine, deşi primesc bani de la cetăţeanul român plătitor de impozite şi taxe? Au uitat de sutele de mii de români schingiuiţi la Canal şi la Gherla de bolşevici?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI