Papua Noua Guinee

Peste 2.000 de oameni acoperiţi de pământ în urma unei alunecări de teren

O uriaşă alunecare de teren care s-a produs în Papua Noua Guinee a acoperit cu pământ peste 2.000 de persoane, au anunţat ieri autorităţile din această ţară din Oceanul Pacific într-o scrisoare către ONU, raportând un nou bilanţ al morţilor mult mai mare decât cel estimat iniţial, informează AFP.

Alunecarea de teren a îngropat de vii mai mult de 2.000 de persoane şi a provocat distrugeri importante”, a anunţat Centrul naţional de gestionare a dezastrelor din această ţară pentru biroul ONU din capitala Port Moresby.

Un sat de pe un deal din provincia Enga, în centrul arhipelagului, a fost aproape complet distrus atunci când o secţiune a muntelui Mungalo s-a prăbuşit vineri, în jurul orei locale 03:00 (17.00 GMT, joi), îngropând zeci de case şi surprinzându-i pe localnici în timpul somnului.

Numărul estimat al victimelor fusese deja ridicat la 670 weekendul trecut, când echipele de salvare şi-au dat seama că satul lovit de alunecarea de teren avea mai mulţi locuitori decât se aşteptau.

Alunecarea de teren a provocat „distrugeri semnificative ale clădirilor şi grădinilor şi a avut un impact major asupra economiei ţării”, potrivit Centrului de gestionare a dezastrelor. Agenţia a solicitat ajutorul comunităţii internaţionale, cerând Organizaţiei Naţiunilor Unite să îi informeze pe partenerii care oferă ajutor pentru dezvoltare în Papua Noua Guinee „şi pe alţi prieteni internaţionali” cu privire la această situaţie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI