Râşca

Anchetată pentru furt după ce a sechestrat calul vecinului pentru că i-a distrus culturi agricole

O femeie din Râşca este cercetată penal după ce a sechestrat calul vecinului şi i-a cerut acestuia în schimb 400 de lei pentru a compensa pagubele făcute de cal în culturile sale agricole.

Poliţia a fost sesizată prin 112 duminică seara de un bărbat că vecina i-a luat calul.

La faţa locului s-a deplasat patrula din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei care a constatat că în cursul zilei de sâmbătă apelantul a priponit calul în grădina pe care o foloseşte.

Ulterior, calul a rupt legătoarea, care era dintr-un material textil şi a ajuns pe terenul arabil al vecinei unde aceasta avea cultivat lucernă, porumb, ceapă şi sfeclă.

Vecina a apreciat că i-au fost provocate de cal stricăciuni, acesta a luat calul şi l-a legat în curtea sa.

Proprietarul calului a luat legătura cu femeia care, în schimbul restituirii calului, i-a solicitat 400 lei, suma reprezentând plata stricăciunilor provocate de cal.

Duminică dimineaţa proprietarul calului i-a oferit femeii 200 de lei drept despăgubiri, dar femeia nu a fost de acord, motiv pentru care bărbatul a sesizat poliţia pentru recuperarea calului.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de furt, ce va fi soluţionat procedural de lucrătorii Postului de Poliţie Râşca. (N.B.) 

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI