Prima ediţie a manifestării sportive Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot (CAFSI)

 Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport Suceava, organizează pe data de 25 mai 2024, la Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie din campusul universităţii, prima ediţie a manifestării sportive Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot (CAFSI). Evenimentul este generat în contextul împlinirii a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris (1924) şi a organizării Olimpiadei de vară Paris 2024, în perioada 26 iulie – 11 august. Această ediţie este cea de a şasea pe care Franţa o găzduieşte şi timp de 18 zile vor avea loc 329 de probe olimpice.

Cu ocazia acestui important eveniment sportiv la nivel mondial, Alianţa Franceză din Suceava propune elevilor şi studenţilor suceveni o serie de manifestări în spiritul promovării unui stil de viaţă sănătos şi a valorilor sportive, care debutează cu o competiţie de înot intitulată Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot. Această competiţie promovează beneficiile mişcării şi ale practicării sportului în rândul tinerilor. Într-o perioadă în care sedentarismul şi stilul de viaţă nesănătos devin din ce în ce mai dăunătoare, implicarea în activităţi fizice şi sportive se impune ca o necesitate.

Pe data de 1 iunie, Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, va organiza competiţia sportivă în aer liber Mini-jeux Olympiques Suceava-Paris 2024. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI