Cantină şi internat moderne, de 10 milioane de lei, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”

 > Acestea, cu toate utilităţile şi dotările, vor fi la dispoziţia elevilor în septembrie, când va începe noul an şcolar

Colegiul Naţional „Petru Rareş” are în derulare proiectul de creştere a eficienţei energetice a cantinei şi internatului, a informat ieri, într-o conferinţă de presă la faţa locului, Lucian Harşovschi, viceprimar al municipiului Suceava. Proiectul este finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C5 – Valul renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice. Obiectivul specific al proiectului îl constituie renovarea energetică a clădirilor, în vederea reducerii consumului de energie cu cel puţin 50%, în comparaţie cu cel anual anterior. Contractul pentru executarea lucrărilor a fost parafat cu societăţile comerciale SUCT şi Tehnoelectric, intervenţiile urmând a fi încheiate pe 15 septembrie 2024.

Valoarea proiectului este de 10,72 de milioane de lei, dintre care 9,04 de milioane de lei fără TVA cheltuieli eligibile asigurate prin Programul Naţional Redresare şi Rezilienţă şi 1,68 de milioane de lei cheltuieli finanţate din bugetul de stat. Conform proiectului, corpul de clădire este racordat la apă, canalizare, electricitate, branşat la sistemul centralizat de termoficare, urmând a fi încălzit cu ventiloconvectoare. De asemenea, prin proiect s-a prevăzut montarea unui kit fotovoltaic, a unor pompe de căldură şi a două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Cantina va fi echipată cu un calandru, o maşină de spălat şi dotări cum ar fi linie caldă cu dulap, cuptor electric de convecţie, robot profesional pentru legume, hotă electrică, ladă frigorifică, mixer profesional şi vitrină frigorifică.

„În septembrie, când va începe noul an şcolar, cantina şi internatul vor avea toate utilităţile şi dotările, fiind la dispoziţia elevilor” a explicat Lucian Harşovschi.

Anca Greculeac, director adjunct al Colegiului Naţional „Petru Rareş”, precizează că internatul are destinat un etaj pentru fete şi un altul pentru băieţi, obiectivele urmând a deservi inclusiv Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul de Artă.

„Ne bucurăm că suntem înspre finişul acestor investiţii, şi vrem foarte mult să le vedem funcţionale şi în completitudine, completându-se funcţional unele pe altele. A fost o activitate laborioasă, cât şi o colaborare bună cu toţi factorii de decizie, care ne-au sprijinit să ducem la capăt aceste obiective” a subliniat Anca Greculeac.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI