Scarlett Johansson acuză OpenAI că i-a copiat vocea pentru ChatGPT

Actriţa americană Scarlett Johansson s-a declarat „şocată” şi „înfuriată” de „strania” asemănare dintre o voce ChatGPT şi vocea sa, relatează DPA/PA Media şi AFP.

OpenAI a declarat că va „pune pe pauză” utilizarea uneia dintre vocile ChatGPT după ce aceasta a atras comparaţii cu cea a actriţei de la Hollywood.

Într-o declaraţie emisă în urma acestei postări, Johansson a spus că directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, a abordat-o în septembrie, întrebând-o dacă este dispusă să îşi împrumute vocea pentru sistem, argumentând că, în opinia lui, acest lucru ar fi „reconfortant pentru persoanele” care nu se simt în largul lor în prezenţa acestei tehnologii.

„Mi-a spus că simţea că, prin vocea mea oferită acestui sistem, aş putea crea o punte de legătură între companiile de tehnologie şi creatori şi că i-ar ajuta pe consumatori să se simtă confortabil în legătură cu schimbarea seismică în ceea ce priveşte oamenii şi IA”, a declarat actriţa. „După o lungă reflecţie şi din motive personale, (am) refuzat oferta”, a spus Scarlett Johansson. „Nouă luni mai târziu, prietenii mei, familia şi publicul larg au observat cu toţii cât de mult semăna cu mine cel mai nou sistem numit «Sky». Când am auzit demo-ul lansat, am fost şocată, înfuriată şi nu mi-a venit să cred că domnul Altman a apelat la o voce atât de straniu de asemănătoare cu a mea încât nici cei mai apropiaţi prieteni ai mei şi mass-media nu au putut face deosebirea”, a transmis actriţa.

Johansson a precizat că OpenAI a acceptat „cu reticenţă” retragerea vocii Sky după ce ea a apelat la avocaţi care i-au cerut socoteală lui Sam Altman în legătură cu procesul prin care compania a creat vocea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI