Noul ministru rus al apărării cere măsuri ca trupele ruse să avanseze pe front în Ucraina cu pierderi minime

Principalul obiectiv al Rusiei este să câştige pe câmpul de luptă în Ucraina cu pierderi minime în rândul trupelor sale, a declarat ieri noul ministru rus al apărării Andrei Belousov, relatează Reuters.

Rusia trebuie să-şi folosească toate instrumentele avansate şi eficiente din arsenalul său în acest conflict şi are nevoie de mai multă eficienţă în gestionarea cheltuielilor militare, precum şi de inovare, a indicat Belousov, un economist fără experienţă militară nominalizat de preşedintele Vladimir Putin în locul lui Serghei Şoigu. „Inamicul învaţă rapid. Situaţia legată de folosirea noilor tehnologii se schimbă pur şi simplu în fiecare săptămână. Iar aici noi trebuie nu doar să învăţăm, trebuie să fim înaintea inamicului”, Rusia trebuie să inoveze „noi metode de a purta un război”, a explicat noul ministru rus al apărării.

Acesta a fost însărcinat de Putin să maximizeze eficienţa economiei ruse de război, în timp ce trupele ruse desfăşoară acţiuni ofensive prin care încearcă să înainteze mai mult în interiorul teritoriului ucrainean.

Andrei Belousov a subliniat că este imperativ ca soldaţii ruşi să fie dotaţi cu cele mai moderne echipamente, inclusiv drone şi sisteme de comunicaţii, precum şi cu muniţii suficiente.

El a asigurat în schimb că nu este nevoie de vreo nouă mobilizare în Rusia. Singura mobilizarea ordonată de Putin de când a declanşat războiul contra Ucrainei a fost în septembrie 2022, când au fost mobilizaţi peste 300.000 de rezervişti şi sute de mii de ruşi au părăsit atunci ţara de teama că ar putea fi chemaţi în armată.

Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI