La Biblioteca Bucovinei

„Puterea artei”, un album grafic cu şi despre prieteni

Joi, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, a avut loc, în prezenţa directorului instituţiei, dr. Gabriel Cărăbuş, lansarea cărţii-album „Puterea artei” (ed. Accent Print Suceava) de Dan Acibotăriţei-Şarpe, care reprezintă o colecţie de lucrări grafice semnate de pictorul Constantin Ungureanu-Box, caricaturistul Ovidiu Ambrozie Bortă-BOA şi pictorul dualist Gabriel Todică de la Fălticeni, la care se adaugă imagini din diverse expoziţii personale sau de grup ale autorilor incluşi în cartea-album.

Despre album a vorbit Constantin Ungureanu-Box, punând accent pe prietenia artistică dintre el şi artiştii care se regăsesc în carte, făcând aluzie la portretele unor cunoscuţi ai urbei care, din păcate, nu se mai află printre noi: Tiberiu Cosovanu, Dan T. Gurtesch şi alţii… Această carte-album s-a născut „dintr-o frumoasă prietenie”, după remarca lui Gabriel Todică.

Evenimentul a cuprins un recital muzical al „Tarafului cu surprize” susţinut de prof. Valentin Marocico (vioară), Viorel Pitic (fluier), prof. Dorin Cornea (cobză), Nicolae Creţu (flaut) şi ing. Dan Acibotăriţă – Şarpe (contrabas), iar cunoscutul tenor Sorin Ursan-Delaclit a prezentat un fragment din proiectul său „Un altfel de spectacol pe muzică clasică”, care a cuprins un intermezo muzical şi un portret „în oglindă” al lui Ovidiu Ambrozie Bortă-BOA. La secţiunea epigrame, pliate pe eveniment, s-au perindat, la pupitru, profesorii Constantin Bulboacă şi Maria Creţu, în timp ce un invitat din sală, înainte de „partea a treia, de dulce”, a glumit pe seama faptului că „ne aflăm între doi «otrăvitori» de top, ŞARPE şi BOA”.

Au mai participat, printre alţii, umoristul Constantin Horbovanu, George Sauciuc – secretarul Clubului de Iniţiativă Literară (CIL), artistul popular Toader Ignătescu, pr. Constantin Hrehor.

Organizatorii manifestării au fost Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI