Pentru proiectarea şi execuţia noului pod de la Zvoriştea au fost depuse 7 oferte

> Lucrările vor dura 3 ani

DRDP Iaşi a anunţat că şapte antreprenori şi-au manifestat interesul pentru proiectarea şi execuţia unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859 Zvoriştea, după expirarea termenului de depunere a ofertelor fixat pentru 19 aprilie.

CNAIR SA, prin DRDP Iaşi, a lansat în 20 martie procedura de licitaţie deschisă pentru elaborarea documentaţiei tehnice, proiect tehnic de execuţie, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări la obiectivul „Pod DN 29A, km 22+859”, care leagă judeţele Suceava şi Botoşani.

După depunerea ofertelor, în următoarea perioadă va avea loc evaluarea tehnică şi financiară a acestora şi selecţia câştigătorului, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preţ, arată sursa citată.

Proiectul vizează construirea unui pod rutier nou, în locul celui existent, construit în 1933, pe grinzi metalice şi cu patru deschideri.

Noul pod va fi construit cu tablier din grinzi prefabricate din beton şi arc metalic. Acesta va fi prevăzut cu cinci deschideri, cu o lungime totală de 173 m, lăţime de 11,50 m, din care parte carosabilă de 7,80 m şi două trotuare a câte 1,60 m fiecare.

În perioada lucrărilor, traficul rutier va fi asigurat prin construirea unei variante provizorii, în aval de podul existent, în lungime totală de 340 m. Traseul provizoriu de circulaţie va traversa râul Siret prin intermediul unui pod cu lungimea de 90 m şi lăţimea părţii carosabile de 5 m. Suprastructura podului provizoriu va fi alcătuită dintr-un tablier mixt pe grinzi din oţel, în conlucrare cu placa de beton.

Valoarea totală a întregului proiect este de 70.188.802,93 lei, fără TVA, termenul de realizare a lucrărilor fiind de 36 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 24 de luni execuţia lucrărilor, mai arată DRDP Iaşi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI