Conform AJFP Suceava

Dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale este obligatorie şi la automatele comerciale

 > Agenţii economici care nu se conformează vor fi pasibili de amendă de până la 10.000 de lei

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, dar şi „acceptatoare” de bancnote sau monede au obligaţia de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale, semnalează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava. Aceasta în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28 din 1999 privind obligaţia operatori-lor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi cu Ordonanţa Guvernului nr. 11 din 2022 pentru completarea unor acte normative şi modificarea de termene.

Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al AJFP Suceava, atrage atenţia că, în caz contrar, începând cu 1 octombrie 2024, operatorii economici vor fi sancţionaţi. Astfel, nerespectarea obligaţiei de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii datelor fiscale către sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, vor fi pasibili de amendă cuprinsă între 8.000 de lei şi 10.000 de lei. Totodată, sumele nejustificate vor fi confiscate, suspendată fiind şi activitatea operatorului economic, la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Această măsură va fi ridicată în momentul dotării cu aparate de marcat electronice fiscale, inclusiv al prezentării, către organul fiscal constatator, a dovezii de plată a amenzii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI