Hugh Grant a soluţionat procesul cu editorul tabloidului The Sun, pe care l-a acuzat de violarea intimităţii

Actorul Hugh Grant a ajuns la un acord cu editorul tabloidului The Sun, în cadrul unui proces în care starul britanic i-a acuzat pe jurnaliştii publicaţiei că au folosit detectivi privaţi pentru a-i intercepta ilegal telefonul şi pentru a-i sparge locuinţa, a declarat avocatul său ieri într-un set de documente judiciare, informează Reuters.

Hugh Grant şi prinţul Harry – fiul cel mic al regelui Charles al III-lea – au dat în judecată News Group Newspapers (NGN) pentru o presupusă obţinere ilegală de informaţii practicată pe scară largă, inclusiv prin interceptarea liniei sale de telefonie fixă, spargerea locuinţei şi obţinerea prin metode înşelătoare a unor informaţii confidenţiale despre persoana lui.

Acest caz era unul dintre procesele declarate eligibile în ianuarie 2024 pentru a fi judecate la Înalta Curte din Londra, însă actorul a ac-ceptat să încheie un acord cu NGN, a precizat avocatul său, David Sherborne.

Hugh Grant, devenit faimos după ce a jucat în filme precum „Love Actually” şi „Notting Hill”, a promis să devină un susţinător proeminent al reformei din pre-să după izbucnirea scanda-lului interceptărilor telefonice în urmă cu peste un deceniu.

El a dat în judecată NGN şi din cauza fostului tabloid News of the World, între timp dispărut de pe piaţă, într-un proces încheiat printr-un acord în 2012, la un an după ce publicaţia a fost desfiinţată de proprietarul său, magnatul media Rupert Murdoch, în urma unui val de critici din partea publicului.

NGN a respins întotdea-una acuzaţiile privind acţiunile ilegale practicate de angajaţii tabloidului The Sun şi a semnat înţelegeri cu acuzatorii săi în peste 1.000 de procese fără să admită niciodată vinovăţia acestei publicaţii.

Cu toate acestea, înţelegerea semnată în cadrul procesului intentat de Hugh Grant, care s-a concentrat exclusiv pe practicile ilegale ale tabloidului, ridică semne de întrebare despre durabilitatea acestei poziţii ce a fost susţinută atât de mult timp de grupul de presă britanic.

Reprezentanţii NGN nu au dat curs invitaţiei transmise de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI