Oare cinstit nu se poate face politică?

E vremea pescuitorilor în ape tulburi. Apropierea alegerilor scoate la suprafaţă putregaiul purulent al mediilor româneşti, mizeria morală şi şmecheria aceloraşi figuri ticăloase, scurse din era naţional-comunistă, care infestează de 35 ani climatul politic, motiv pentru care, oricât s-ar zbate, credibilitatea noastră la curţile civilizate ale Europei stă mereu sub semnul îndoielilor, iar nivelul nostru de trai şi civilizaţie creşte foarte încet şi cu eforturi supraomeneşti. Motivul? Mârşăvit de aceiaşi manipulatori, spaţiul public nu permite degajarea unor formaţiuni politice cu adevărat interesate de viitorul României, menţinând o mulţime de forme învechite şi o stare de incertitudine şi tulbureală în mintea cetăţenilor, exact ceea ce-şi doreşte Putin.

Ideea articolului de faţă a venit după „discursul“ lui Piedone la întrunirea romilor nu de ziua „dezrobirii ţiganilor“, ci de Ziua Internaţională a Romilor, în perioada 6-7 aprilie în Parcul Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei, eveniment organizat de Partida Romilor „Pro-Europa” după modelul băilor de mulţime ceauşiste. Venit cu copii şi nepoţi spre a fi adulat de mulţimea romilor, Piedone s-a lăsat pupat şi îmbrăţişat, promiţându-le o viaţă mai bună, case pentru săraci, ieftinirea alimentelor şi tot ce a crezut el că dă bine baştanilor romi, lipiţi şi de-a dreapta, şi de-a stânga primarului. Dar nu cred că vreun amărât cu 4-5 copii acasă s-a putut apropia de măriile lor în pozele de grup.

Pregătită cu multă grijă, populaţia romă şi-a delegat câţiva reprezentanţi care să ridice în slăvi, să glorifice activitatea de primar a fostului chelner în aplauzele şi uralele zgomotoase ale reprezentanţilor etniei, de zici că România, Universul politic mondial nu au mai cunoscut niciodată primar ca Piedone. Antenele voiculesciene erau în delir, cu Piedone – vedetă de care are neapărată nevoie, nu Capitala, ci toată România! Nu cu astfel de inşi s-a îngropat viitorul României din 1945 încoace?

Concomitent am refăcut filmul relaţiilor între FSN-PDSR-PSD şi populaţia romă şi am remarcat că, deşi de 35 ani li se promite romilor un trai decent, în fapt situaţia lor, nu a baştanilor, nu s-a schimbat prea mult. S-a folosit de ei Ion Iliescu în toate alegerile printr-un control mizerabil al liderilor şi bulibaşilor romi, s-a folosit şi se foloseşte de ei Marean Vanghelie, fost primar al sectorului V, care s-a predat cu tot cu voturile romilor clanului Piedone-Voiculescu. În toate alegerile de până acum, cu mici excepţii locale, partidele romilor au votat cu PSD, iar social-democraţii constituie principala forţă politică a ţării.

Ţeapă, oameni buni! Romii nu sunt singurii păcăliţi: neştiutorii de carte şi categoriile defavorizate, aşa-numiţii dependenţi de pomenile statului, îşi dau votul celor ce, de pe poziţii guvernamentale, le fac diverse daruri, ba voucere pentru energie şi alimente, ba scutiri de diverse taxe şi impozite, care îi mai ajută de azi pe mâine, dar situaţia lor rămâne mai departe încurcată. De ce? E nevoie de voturile lor şi data viitoare, aşa că sărăcia lor e mină de aur, adică de voturi, pentru Stânga Românească.

De parcă nu era de-ajuns, iată-i şi pe AUR-işti: ei sunt interesaţi de două idei ceauşiste: salvarea naţiunii din ghearele UE, NATO şi alungarea multinaţionalelor, a capitalului străin şi imperialist, apoi încălzirea la sânul Maicii Rusia, cea ocrotitoare de suveranitate şi mare duşmană a naziştilor de pretutindeni. Ca să reuşească să prostească electoratul, au activat vechi conserve precum Adrian Severin, Cozmin Guşă, ba chiar l-au întors de la groapă pe Ilie Şerbănescu, economistul, cel ce a murit strigând: „România, colonie jefuită de capitalul străin!“ Capital care a scos România din sărăcie, PIB-ul crescând de la 25 mld Euro în 1991 la 1598 mld Euro în 2023, aşadar o creştere fantastică de peste 63 de ori! De câtă mârşăvie e nevoie să contrazici datele FMI, INS şi parcările pline de maşini noi şi scumpe? Mai scumpe şi mai multe decât la Viena, Milano, Madrid…

De ce trebuie duşi de nas săracii şi romii? Ca să vină la vot şi să voteze ce li se spune, nu oameni integri şi harnici, ci aceleaşi relicve de partid.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI