Volodimir Zelenski a condus, la Cernăuţi, Congresul autorităţilor locale şi regionale

La Cernăuţi, a avut loc pentru prima dată Congresul autorităţilor locale şi regionale sub preşedinţia preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, vineri, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, pe canalul său Telegram.

El a arătat că la eveniment au participat, de asemenea, prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmyhal, şeful Oficiului Prezidenţial, şi preşedintele Prezidiului Congresului, Andriy Yermak, miniştrii Cabinetului de miniştri al Ucrainei, preşedinţii administraţiilor militare regionale, primarii centrului regional al Ucrainei şi reprezentanţii comunităţilor teritoriale din regiunea Cernăuţi.

„Participanţii au discutat provocările actuale cu care se confruntă Ucraina şi modalităţile de depăşire a acestora. Printre acestea se numără protejarea obiectivelor energetice împotriva terorismului rusesc, care a fost intensificat în ultimul timp, şi susţinerea producătorilor autohtoni pentru creşterea economiei naţionale, precum şi consolidarea cooperării cu partenerii internaţionali, în special la nivelul cooperării transfrontaliere, unde Bucovina joacă un rol strategic important” a explicat Zaparaniuk.

În mesajul său, preşedintele Volodimir Zelenski a îndemnat la depunerea de eforturi maxime, în fiecare, zi pentru victoria Ucrainei şi la lucrul în comun şi coordonat la toate nivelurile de autoritate – atât la nivel de stat, cât şi la nivel local.

„A fost îmbucurător să auzim cuvintele de mulţumire adresate bucovinenilor din partea şefului statului pentru contribuţia lor la apărarea ţării, participarea activă la adăpostirea persoanelor strămutate din zona conflictelor armate şi susţinerea economiei” a mai precizat Zaparaniuk.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns joi seara la Cernăuţi după ce a venit de la Vilnius la Suceava cu aeronava oficială şi apoi a intrat în Ucraina prin PTF Siret. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI