Excursie de consiliere şi orientare

În cadrul programului naţional Şcoala Altfel, elevii din clasele a XI-a din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au beneficiat de excursia anuală de consiliere şi orientare şcolară şi profesională. Consilierea elevilor este un proces continuu, care îmbracă diverse forme, iar această excursie deschide noi orizonturi în alegerile viitoare ale elevilor militari.

Cu acest prilej, ştefăniştii au vizitat unităţi militare ale categoriilor de forţe şi au avut oportunitatea de a afla misiunile specifice lor, informaţii de valoare în luarea unei decizii importante privind viitorul carierei militare. Totodată, au aflat detalii despre posibilităţile de afirmare în diferite genuri de armă, modul de instruire şi evoluţia în carieră, precum şi poveşti impresionante din experinţele personale ale militarilor.

 Însoţiţi de către domnul profesor Petrică Ciocan şi comandanţii de companie, ştefăniştii au avut prilejul de a vizita Batalionul 151 Infanterie „Războieni” din Iaşi, Batalionul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad, Brigada 8 ROT, Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor” şi Batalionul 288 Apărarea Antiaeriană din Focşani, Batalionul 284 „Cuza Vodă” şi Batalionul 300 Infanterie „Sfântul Andrei” din Galaţi, Batalionul 72 Geniu „Matei Basarab”, Divizionul 88 Vedete Fluviale şi Divizionul 67 nave purtătoare de artilerie de la Brăila, Brigada de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu” din Buzău, Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” din Boboc, Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” şi Batalionul 53 Comando din Bacău.

La întoarcerea în colegiu, elevii au făcut o oprire la Mousoleul de la Mărăşeşti, unde au depus o coroană de flori şi au ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

Elevii militari câmpulungeni au fost încântaţi de toate informaţiile aflate şi transmit: „Mulţumim tuturor unităţilor militare pentru primirea călduroasă şi pentru instruirea pe care ne-au oferit-o în specializările lor. Suntem recunoscători pentru experienţa şi cunoştinţele acumulate, care ne vor ghida în cariera noastră militară.”

FRANCESCA ŞINDILAR

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI