Erori politice sau orori?

Se apropie un nou rând de alegeri şi, probabil, ca şi Domniilor Voastre îmi vine în minte o situaţie urâtă: privind în urmă în aceşti 35 ani de democraţie şi libertate, descopăr cu stupoare că ne-am aflat de numeroase ori în situaţia de a intra din nou sub bocancul gloriosului soldat sovietic. În zilele revoluţiei, Ion Iliescu, revoluţionarul-şef, l-a sunat pe linia roşie pe Gorbaciov să-i spună cine sunt revoluţionarii români şi ce vor, semn că România din 1944 şi până în 1989 nu avusese dram de independenţă, fusese slugă supusă URSS-ului şi nu făcea nimic fără aprobarea Kremlinului. În acelaşi timp, Nicolae Ceauşescu se fălea cu suveranitatea României, cu independenţa şi libertăţile poporului în toate discursurile naţionale şi internaţionale, dar nu ieşea din cuvântul tovarăşului Brejnev. Că te apucă scârba minciunilor!

După revoluţie, politica duplicitară faţă de noua entitate, Federaţia Rusă, a noilor autorităţi a continuat în aceeaşi manieră până în 1996: nici Ion Iliescu, nici FSN nu voiau să „zgândărească“ URSS şi apoi CSI, ca atare n-au fost în stare nici măcar de o declaraţie de independenţă aşa cum au procedat toate celelalte state ale fostului Lagăr Socialist. De aceea starea de (in)dependenţă nu a fost tranşată, iar liderii Federaţiei Ruse au luat-o de bună, adică România e tot acolo la cheremul URSS unde a ţinut-o PCR 45 de ani.

Chiar şi după venirea la Cotroceni a preşedintelui Emil Constantinescu, unii guvernanţi au executat ordinele Moscovei, între ei la loc de (ne)cinste, Adrian Severin, omul lui Petre Roman şi al lui Traian Băsescu, ministru de Externe în 1997, condamnat în 2016 la 4 ani pentru mită. Cu guşa încărcată, sinistrul Severin declară fără să-i pice plombele că „România va fi pusă în faţa unei note de plată foarte, foarte substanţiale“, fiind inevitabil să cadă din nou sub şenilele trupelor putiniste, aşa cum urmează să cadă toată Europa, iar ministra de Externe Luminiţa Odobescu va fi judecată pentru trădare a Rusiei putiniste! Se deconspiră sinistrul Severin?

Imediat au sărit România TV a rusofilului Sebastian Ghiţă, ascuns de FSB prin Belgrad, omul şi sponsorul lui Victor Ponta, apoi site-ul pe surse, ambele sucursale ale Sputnik, Russia Today şi alte difuzoare putiniste să preia şi să amplifice scremetele politice ale filorusului Severin, scremete menite să fie luate ca program de către AUR + SOS Şoşoaca, coloana a V-A a lui Putin în România. Dacă ţinem cont de sculele de activişti mediatici de pe vremea Iliescului, toate, dar absolut toate, aflate azi în barca ţarului Putin şi a naţionaliştilor extremişti, înţelegem cu uşurinţă ce şi cine se află în spatele răsunătoarelor scoruri ale auriştilor şi şoşocarilor. Acestea sunt adevăratele motive pentru care au fost alungaţi de la Ministerul de Externe şi Adrian Severin, şi Andrei Marga, alt personaj picat în patima rusofilă.

Aşa cum au picat şi alţi lideri europeni în solda lui Putin: Gerhard Schröder (Gazprom), Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franţei, Matteo Renzi, fost premier italian, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanţe austriac şi chiar celebrul Domi-nique Strauss-Kahn, fost şef al FMI. Măcar ăştia l-au stors de parale pe ţarul moscovit.

Aşadar filoruşii din politica românească se pregătesc să-l întâmpine pe Vladimir Putin cu flori, la fel cum câteva mii de bucureşteni au ieşit cu flori şi ovaţii în faţa trupelor sovietice invadatoare, cele ce au ţinut România în imperiul sovietic până în 1958, după care au predat-o în bună stare şi sărăcie lucie serviciilor secrete sovietice KGB despre care nu ne-a spus nimeni că s-ar fi retras definitiv din patria noastră suverană şi independentă.

Acum am căzut iarăşi în aceeaşi capcană: două partide AUR şi SOS se dau mari suveraniste şi naţionaliste, dar militează pentru închinarea ţării imperiului putinist: îi deranjează NATO că ne ajută să ne apărăm teritoriul naţional, îi deranjează UE care ne-a ajutat să ieşim din sărăcie, dar Moscova e iarăşi raiul pe pământ, la sânul Maicii Rusia fiind sclavia mai dulce!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI