Vesel ești de neînvins

În această rubrică încerc să prezint, în general, realitatea în glumă! Glume mai bune (puţine), mai puţin bune (cele mai multe!), dar am omis până acum să prezint realitatea zilelor noastre, ca o glumă proastă a autorităţilor. Acţiunile instituţiilor statului, care pot fi caracterizate ca glume proaste, sunt în toate domeniile, dar m-am hotărât să mă refer acum la cele ale autorităţilor judiciare. În perioada preelectorală asistăm la acţiuni în forţă ale procurorilor şi judecătorilor asupra politicienilor, cu şanse reale de succes. Sunt vinovaţi şi trebuie pedepsiţi! Dar de ce acum? Infracţiunile sunt „în formă continuată”, cum se spune în Codul penal, dar anchetele debutează înainte de alegeri! Nu cred în coincidenţe! Mai ales că selectarea celor de care să se ocupe justiţia se face după criterii subiective.

Justiţia în România a devenit „stat în stat” şi se comportă ca o dictatură de sorginte postsovietică. În actul de justiţie, comportamentul procurorilor şi magistraţilor se manifestă aproape la fel ca până în 1990. Le lipseşte doar portretul lui Ceauşescu pe perete! Să-l pună pe al lui Valeriu Stoica, care le-a mărit salariile până la cer. Sau poza lui Băse să fie pe perete şi nu „în suflet”, cum se exprima sincer un procuror capabil. De orice! Ordin să fie!!

Legislaţia după care funcţionează sistemul judiciar este diferită, dând dreptul ca cei din branşă să-şi stabilească singuri salariile, sporurile, pensiile, dar şi relaţia cu societatea sub toate aspectele. Sub lozinca de „independenţă” a justiţiei (principiu perfect democratic!), cei ajunşi să „împartă dreptatea” şi-au extins puterea în toate domeniile vieţii social-economice, înlocuind parlamentul, guvernul sau autorităţile locale. S-a ajuns ca un grup de nouă „specialişti numiţi” să respingă legile votate de un Parlament de 466 „aleşi”. Legile pe care le propun şi le votează tot ei (în favoarea lor!) au o mulţime de „portiţe”, care permit soluţii diametral opuse în cazuri penale sau civile identice. Cum vor „muşchii lor”!

Cum am ajuns aici? Constituţia din 2023 a transformat CCR în cameră decizională a Parlamentului, inclusiv în cazul legii care reglementa nivelul pensiilor celor din justiţie. Caz flagrant de incompatibilitate, întrucât cei mai mulţi judecători din CCR sunt şi pensionari direct interesaţi. Ce au spus politicienii, parlamentarii? Societatea (aşa-zis) civilă? Mass-media? Răspundeţi dumneavoastră! Încurajaţi de politicieni fără scrupule şi ahtiaţi după putere şi avere, justiţia a devenit „braţul înarmat” al partidului la putere, precum era Securitatea până în 1990. Chiar mult mai mult! Schimbă partidul sau inventează o nouă formaţiune politică (valabil permanent!) şi preia, prin interpuşi, şi puterea politică! În complicitate ticăloasă cu serviciile secrete (scăpate şi ele total de controlul societăţii!), cu care a avut încheiate protocoale de colaborare secrete, puterea judecătorească a ajuns putere supremă în România. Când înjurăm politicienii să nu-i uităm (cum se întâmplă permanent!) pe cei din justiţie! Ei îi ameninţă şi controlează!!

DAN STRUTINSCHI

PS: Nu a fost vesel articolul de mai sus, dar promit să mă revanşez săptămâna viitoare. Să ne păstrăm umorul chiar dacă suntem sufocaţi! Altfel, înnebunim! Şi nu avem loc toţi în Parlament.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI