Lumea prezentată sucevenilor

Războiul total sau hibrid, cum se numeşte cel din zilele noastre, reia o temă dragă extremiştilor şi „limitaţilor” frustraţi (adică proşti fără noroc!), respectiv a vinovaţilor fără judecată sau „de serviciu” cum se numea în secolul trecut. Dintotdeauna, evreii au fost consideraţi vinovaţi de toate relele planetei, de la molimele medievale până la sărăcia generală. Iar, după apariţia statului Israel, tunurile au fost concentrate pe acesta. Din secolul al XIX-lea, „vinovaţii de serviciu”, la nivel planetar, au devenit ţările vestice şi reprezentanţii lor, cel puţin în imaginea celor din Sudul planetei mai puţin dezvoltate care a devenit o sursă de materii prime, mai ales în cazul teritoriilor devenite colonii. După 1945, răul cel mare atât pentru Sudul în curs de dezvoltare (şi acum este la fel în multe cazuri!), cât şi pentru locuitorii „raiului socialist” a devenit SUA. Ce au în comun „asupritorii planetei”? Sunt bogaţi, sunt democraţi în marea majoritate, sunt creştini sau mozaici şi sunt ALBI! După această afirmaţie, voi fi considerat rasist, bigot sau sluga capitalului! Să mă simt vinovat că sunt alb, creştin şi heterosexual?

Resentimentul fostelor colonii, marginalizarea minorităţilor sexuale, etnice, religioase, dar şi abuzurile la care se pretează reprezentanţi de rang minor (poliţişti, judecători) din statele democratice sunt folosite de regimurile autoritare în războiul contra Vestului, care a luat acum şi forme violente (Ucraina, Orientul Mijlociu, Africa etc.). Printr-o campanie perfidă şi copios finanţată, dictaturile (Rusia, China, Iran etc.) vor să slăbească atât unitatea ţărilor occidentale (UE, NATO), cât şi coeziunea din fiecare stat în parte. Evenimente tragice (cazul Georges Floyd în SUA) sunt amplificate şi folosite ca argumente antidemocratice atât pentru cetăţenii vestici revoltaţi, cât şi pentru proprii locuitori, care privesc cu încredere şi speranţă regimurile din Occident, considerându-le superioare. Un fost ofiţer care a dezertat în Vest (după ce l-a cunoscut şi a făcut diferenţa!) a declarat că aproximativ 80% din fondurile KGB au fost (şi sunt sigur că este la fel acum!) folosite pentru programe de subminare a statelor democratice pe termen lung! Eficienţa este foarte mare, iar prezenţa „cârtiţelor” Estului se face simţită în toate conflictele din ţările vestice (SUA, Franţa, Germania etc.). Este o formă de război faţă de care democraţia nu are încă un răspuns adecvat şi corect politic, în acelaşi timp.

Personal, consider că democraţiile vestice, respectiv vinovaţii de serviciu (oculta mondială, „călăii” financiari ai planetei etc.) sunt în defensivă atât pe plan practic, cât şi teoretic, campania antioccidentală cucerind mase mari de tineri, în special, care nu au cunoscut „fericirea” regimurilor socialiste. Rezistenţa şi necesara contraofensivă trebuie duse pe amble planuri! Pentru că efectele economico-sociale sunt grave şi ireversibile. În plus vor suferi şi relaţiile interstatale (observăm în UE sau NATO!), dar şi cele interumane între majoritate şi minorităţi. Această „Divide et impera” de sorginte KGB-istă este, după mine, cea mai periculoasă şi agresivă formă de atac la democraţia actuală. Ignorarea sau capitularea în faţa ofensivei dirijate din Est este cea mai periculoasă atitudine a statelor democratice şi a reprezentanţilor lor. Vom pierde cu toţii! Chiar şi cei care îl regretă pe Ceauşescu! Sau îl doresc pe Putin, care să-i „pună” şefi! La colhoz, eventual!!!

În final, aş aminti că atitudinea „corect politică” dusă la extrem s-a dovedit, de fiecare dată, neproductivă şi folositoare celor fără scrupule. Închideţi microfoanele, „cârpelor kaghebiste”!

DAN STRUTINSCHI

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI