Haltere, Cupa Mondială

Două medalii de argint şi una de bronz pentru Mihaela-Valentina Cambei

Sportiva română Mihaela-Valentina Cambei a cucerit două medalii de argint şi una de bronz la cat. 55 kg, la Cupa Mondială de haltere de la Phuket (Thailanda), competiţie obligatorie de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cambei, multiplă campioană europeană, a obţinut argintul la total, cu 201 kg, devansată clar de sportiva nord-coreeană Hyon Gyong Kang, care s-a impus cu 234 kg. Podiumul a fost completat de Bindyarani Devi Sorokhaibam (India), cu 196 kg.

La stilul smuls, Cambei a ocupat locul al doilea, cu 91 kg, Kang a câştigat aurul, cu 103 kg, iar a treia a fost Josee Gallant (Canada), cu 85 kg.

Mihaela Cambei a fost a treia la stilul aruncat, cu 110 kg, devansată de Kang, 131 kg, şi de Sorokhaibam, 113 kg.

În urma desfăşurării întrecerilor categoriei 49 kg, luni, Mihaela Cambei şi-a păstrat clasarea eligibilă pentru a primi biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, confirmările urmând a fi anunţate în perioada următoare, după încheierea Cupei Mondiale de la Phuket, a precizat Federaţia Română de Haltere.

România va mai fi reprezentată la Phuket de Andreea Cotruţa (cat. 59 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI