Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru copii (7-12 ani) şi juniori (13-15 ani)

Tinerii suceveni de la Clubul „He Pai” Suceava au câştigat un număr impresionant de medalii

> Sportivii s-au întrecut în probele de Thao Quyen, Thao Quyen sincron şi Song Luyen

 În perioada 23-24 martie, la Sala Polivalenta „Elisabeta Lipa”, din Botoşani, a avut loc Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru copii (7-12 ani) şi juniori (13-15 ani), aşa după cum v-am informat într-o ediţie precedentă.

Organizat de Federaţia Română de Arte Marţiale – Departamentul Qwan Ki Do, evenimentul, desfăşurat sub egida Agenţiei Naţionale pentru Sport, a implicat eforturile Asociaţiei Judeţene de Arte Marţiale Botoşani, a Cluburilor „Dao” şi „Sinh Dau”, din Botoşani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoşani şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport Botoşani.

Această ediţie a campionatului a reunit participarea unui număr impresionant de sportivi, 681, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, reprezentând 29 de cluburi din 9 judeţe ale ţării. Din judeţul Suceava au participat 186 sportivi de la 6 cluburi.

Actuala ediţie a campionatului a beneficiat, în concordanţă cu excelenta organizare, şi de câteva momente de spectaculozitate maximă dată de prezentarea unui simbolistic „Dans al Dragonului” – reprezentantul spiritului cavaleresc –, dar şi de exerciţiile demonstrative executate de campioni europeni si mondiali în Qwan Ki Do.

În rândurile ce urmează, Vo Su Ovidiu Zegrea, centură neagră 4 Dang, sub îndrumarea căruia sportivii clubului „He Pai” îşi desăvârşesc pregătirea în arta marţială a Qwan Ki Do-ului, a avut amabilitatea de a prezenta cititorilor ziarului „Crai nou” rezultatele participării elevilor săi la această ediţie a campionatului naţional pentru copii şi juniori.

„Clubul sucevean «He Pai» a fost pe primul loc atât la participare, cât şi la numărul de premii obţinute de sportivii săi: 86 de sportivi cu vârsta între 6 şi 15 ani au obţinut 65 de medalii: 9 locuri I, 23 de locuri II şi 33 de locuri III.

Ca şi la ediţiile anterioare, clubul «He Pai» a avut cel mai mare număr de participanţi. De asemenea, judeţul Suceava a participat cu cei mai mulţi sportivi, 186 din 6 cluburi: două din Suceava, şi câte unul din Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung şi Marginea.

A fost o competiţie de mare anvergură, cu un nivel tehnic ridicat, mai ales la categoriile cu sportivi experimentaţi, unde copiii noştri au confirmat şi s-au clasat pe podium, după cum era de aşteptat.

Am avut parte şi de surprize, copii care au fost la prima lor participare şi s-au mobilizat exemplar reuşind execuţii foarte bune, apreciate de arbitri şi publicul prezent în sală.

Cu medalii sau fără, cu toţii ne-am întors mai puternici, mai hotărâţi şi conştienţi de ceea ce avem de perfecţionat pe viitor.

În artele marţiale cea mai importantă competiţie a practicantului este cea cu el însuşi, cu limitele lui, cu încercările lui, cu temerile lui, cu motivaţia de a continua şi cu toate provocările pe care i le oferă o pasiune pe care nu mulţi o înţeleg. Încercăm să insuflăm elevilor acest spirit, al autodepăşirii şi progresului cu paşi mici şi siguri, încercând să evităm ataşamentul faţă de medalii sau trofee, care nu relevă decât un nivel atins la un moment dat într-o ierarhie stabilită după nişte reguli stricte. Din acest motiv, pentru noi, toţi copiii care continuă practica artelor marţiale sunt campioni şi sunt apreciaţi pentru perseverenţa, voinţa şi seriozitatea de care dau dovadă.

Pregătirea competiţională este doar o mică parte din ceea ce Qwan Ki Do-ul cuprinde. Noi încercăm să o realizăm cât mai temeinic fără să privim competiţia ca pe un scop în sine, ci ca pe un mijloc de verificare şi progres.

Mulţumim organizatorilor, Federaţiei Române de Arte Marţiale, Federaţiei Române de Qwan Ki Do, cluburilor din Botoşani, arbitrilor şi tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment deosebit!

Felicitări tuturor participanţilor şi mulţumiri părinţilor pentru încredere şi susţinere!”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI