Nouă fapte penale depistate de jandarmii angrenaţi în misiunea „Scutul pădurii”

În cadrul Planului comun de acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic „Scutul pădurii”, în anul 2023 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a fost implicat în 293 acţiuni, dintre care 91 independente, iar 202 în cooperare cu organe silvice.

În urma controalelor, aflăm că au fost depistate nouă infracţiuni cu şase autori, dintre care trei de furturi de arbori, cinci de tăiere ilegală de arbori şi o infracţiune de transport de materiale lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport. Ca urmare a săvârşirii faptelor penale a fost confiscat material lemnos confiscat în volum de 26,04 de metri cubi.

Potrivit sursei citate, cu ocazia constatării faptelor respective, jandarmii suceveni au ridicat în vederea indisponibilizării şi confiscării o autoutilitară şi două motofierăstraie.

Pe durata acţiunilor întreprinse, personalul specializat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a constatat şi 75 de contravenţii privind transportul cu orice mijloace a materialelor lemnoase cu un volum cuprins între 0,1 şi 10 mc, inclusiv, neînsoţit de documentele specifice, ale căror caracteristici nu corespund cu cel puţin unul dintre elementele înscrise în avizul de însoţire. Pe această linie, valoarea amenzilor aplicate de jandarmi s-a ridicat la 48.700 de lei, fiind confiscat un volum de 85,99 mc de material lemnos

„În comparaţie cu 2022, în domeniul silvic s-a constatat o creştere în ceea ce priveşte numărul acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală şi contravenţională, concomitent cu o scădere în ceea ce priveşte constatările pe această linie” se subliniază în informarea prezentată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean în şedinţa Colegiul prefectural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI