Ministrul Educaţiei, Ligia Deca:

Fiecare copil din mediul rural care va finaliza studii universitare va deveni un exemplu în comunitate

Fiecare copil din mediul rural care va reuşi să finalizeze studii universitare va deveni un exemplu în comunitatea sa şi va contribui la dezvoltarea societăţii, reducându-se, astfel, decalajele socio-economice dintre zonele urbane şi cele rurale, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la o sesiune de informare privind apelul de proiecte „Primul student din familie”.

„Este nevoie să susţinem tinerii din mediul rural să-şi continue studiile la universitate, fiindcă este necesar ca aceşti tineri să beneficieze de creşterea veniturilor şi de creşterea calităţii vieţii. «Primul student din familie» înseamnă curaj, dorinţă, motivaţie. Această măsură a fost prevăzută în proiectul «România Educată», ulterior fiind preluată în Legile Educaţiei, iar acum o punem în aplicare prin finanţare europeană, pentru a ne asigura că primii studenţi din familie vor avea resurse şi sprijin să-şi continue studiile şi să-şi construiască un viitor mai bun. Fiecare copil din mediul rural care va reuşi să finalizeze studii universitare va deveni un exemplu în comunitatea sa şi va contribui la dezvoltarea societăţii, reducându-se, astfel, decalajele socio-economice dintre zonele urbane şi cele rurale”, a afirmat Deca, citată într-un comunicat al Ministerul Educaţiei, remis AGERPRES.

Apelul de proiecte „Primul student din familie” beneficiază de o finanţare totală de 50 de milioane de euro (fără TVA) din Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare şi a fost lansat pe 28 martie de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI