Avertisment al secretarului de stat american Antony Blinken:

E un moment critic pentru Ucraina

Ucraina se află într-un moment critic în războiul său cu Rusia şi are nevoie urgentă de mai mult sprijin occidental, a declarat, ieri, secretarul de stat american Antony Blinken, referindu-se la impasul în care se află Congresul SUA cu privire la un pachet militar de miliarde de dolari pentru Kiev.

„Este absolut esenţial să le oferim ucrainenilor ceea ce au nevoie în continuare pentru a se apăra, în special în ceea ce priveşte muniţiile şi apărarea aeriană”, a declarat Blinken în timpul unei vizite în Franţa, relatează Reuters. „Este un alt motiv pentru care cererea de buget suplimentar pe care preşedintele Biden a adresat-o Congresului trebuie să fie îndeplinită cât mai repede posibil”, a adăugat Blinken.

Secretarul de stat american a îndemnat Camera Reprezentanţilor a SUA, controlată de republicani, să aprobe pachetul de măsuri militare şi de ajutor financiar pentru Ucraina, dar preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a amânat luni în şir această chestiune, invocând priorităţi interne.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean,Volodimir Zelenski, a declarat că dacă Ucraina nu primeşte ajutor din partea SUA forţele sale vor trebui să se retragă “în paşi mici”.

La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a adoptat în ultimele săptămâni o poziţie mai dură faţă de Rusia, pe fondul temerilor că Ucraina pierde teren în război, în special pe măsură ce sprijinul SUA se diminuează.

Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI