Atenţie la înşelăciuni şi escrocherii!

> De Ziua Păcălelilor, Poliţia Suceava a îndemnat cetăţenii la precauţie şi vigilenţă

 De 1 aprilie, Ziua Păcălelilor, Poliţia Suceava a atras atenţia asupra înşelăciunilor şi escrocheriilor care pot apărea în diverse contexte, mai ales în mediul online, îndemnându-i pe cetăţeni la precauţie şi vigilenţă.

Într-un mesaj transmis de poliţiştii suceveni, este subliniată importanţa aplicării zicalei „Ceea ce sună prea frumos ca să fie adevărat, chiar aşa şi este!”, încurajându-i pe cetăţenii să fie conştienţi de potenţialele capcane.

Una dintre problemele semnalate vizează înşelăciunile online, în care potenţialele victime sunt atrase prin promisiuni de randamente mari la investiţii în acţiuni ale unor companii naţionale. Acestea sunt însoţite adesea de imagini şi materiale publicitare falsificate, care folosesc inclusiv nume de persoane publice pentru a câştiga încrederea utilizatorilor.

Pentru a recunoaşte aceste înşelăciuni, poliţia oferă o serie de indicii, cum ar fi atenţia la pagina web accesată şi la cererea de completare a datelor personale, precum şi la contactul ulterior prin telefon sau alte aplicaţii de comunicare.

În plus, poliţia atrage atenţia şi asupra înşelăciunilor din domeniul comerţului online, sfătuindu-i pe cetăţeni să cumpere doar de la comercianţi cunoscuţi şi să fie atenţi la preţurile prea bune pentru a fi adevărate, care ar putea ascunde costuri adiţionale sau produse de calitate inferioară.

În ceea ce priveşte interacţiunea directă cu alte persoane, poliţia îndeamnă la prudenţă în discuţiile cu necunoscuţii şi atenţie atunci când se oferă de sume mari de bani sub diverse pretexte.

Aceste recomandări vin în contextul creşterii numărului de înşelăciuni şi escrocherii înregistrate, iar poliţia subliniază importanţa raportării oricăror situaţii suspecte şi a sesizării autorităţilor competente pentru investigaţii ulterioare. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI