Acţiune de împădurire şi educaţie forestieră

 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin Sectorul Agrosilvic bisericesc, în colaborare cu Ocolul Silvic Bisericesc Ilişeşti şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Suceava au organizat vineri, 29 martie 2024, o acţiune de împădurire în cadrul evenimentului „Luna pădurii”.

La acţiune au participat tineri voluntari, membri ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni. Aceştia au avut ocazia de a învăţa de la personalul silvic care sunt etapele de pregătire ale împăduririi, precum şi stadiile de dezvoltare ale unei păduri, de la stadiul de puiet la stadiul de masiv. De asemenea, ca activitate principală în cadrul acestei acţiuni, tinerii, împreună cu silvicultorii, au plantat puieţi de molid şi larice.

Acţiunea a avut loc în fondul forestier aflat în proprietatea unităţilor de cult din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi administrat prin Ocolul Silvic Bisericesc Ilişeşti.

Aceasta activitate de educaţie şi formare a conştiinţei forestiere trebuie să facă parte din parcursul educaţional al oricărui tânăr, astfel facilitând înţelegerea unor aspecte esenţiale precum ciclul de viaţă al pădurii, care sunt lucrările necesare pentru o bună gestionare a pădurilor, precum şi care sunt funcţiile pădurii.

România are cele mai frumoase păduri din Europa, iar efortul de a le păstra curate trebuie să fie o continuă împreună lucrare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI