Gheorghe Flutur, ieri, pe Aeroportul Suceava:

Salut venirea Schengenului în România şi la Suceava!

> Potrivit lui, Suceava este acasă în inima Europei, iar Europa este acasă la Suceava în inima Bucovinei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, pe Aeroportul Suceava, unde a întâmpinat primii pasageri veniţi în Spaţiul Schengen, că s-a mai ridicat o barieră pentru ţara noastră – respectiv intrarea în Spaţiul Schengen aerian şi maritim.

„De astăzi (duminică – n.red.) putem spune că Suceava este acasă în inima Europei şi Europa este acasă la Suceava în inima Bucovinei. Am venit astăzi să întâmpinăm cursa Milano – Suceava care este prima cursă care a venit pe noul regulament liber de verificare la Poliţia de Frontieră. Este un moment aşteptat de mult. S-a făcut dreptate. E o demnitate meritată şi câştigată. Ne luptăm cu argumente de a intra în acest Spaţiu Schengen. De acum se circulă spre Suceava şi dinspre Suceava aşa cum se merge la Bucureşti şi în Germania şi în Italia şi în Spania. Un mare câştig pentru cetăţenii români. Aşteptăm acest lucru să se întâmple şi la graniţele pe uscat. Faptul că s-a dat drumul la Schengen şi aerian şi maritim este garanţia că urmează şi celălalt” a spus Flutur.

Suceava, una dintre cele 17 porţi de intrare în Schengen ale României

El a arătat că Suceava va fi o poartă de intrare din cele 17 porţi de intrare în Schengen ale României şi că se bucură că şi Suceava este pe această linie mai ales că sunt multe investiţii făcute la Suceava.

Preşedintele CJ a spus că la Aeroportul Suceava au fost făcute anul trecut investiţii de peste 17 milioane de euro care au vizat întărirea securităţii aeroportuare cu un gard inteligent cu senzori de securitate, un drum perimetral, o clădire de securitate cu aparatură de monitorizare ultramodernă, instalaţii şi utilaje pentru intervenţii pentru zăpadă, pentru întreţinerea spaţiu verde, pe un proiect european finalizat în decembrie 2023.

„Anul trecut am inaugurat al doilea terminal, o investiţie de patru milioane de euro, terminal care dă o nouă capacitate de 1,5 milioane de pasageri de procesat anual. Putem procesa concomitent două curse internaţionale şi o cursă internă. Avem fluxurile gândite eficient. Aşteptăm şi alte destinaţii. Suceava poate mai mult. Dispozitivul de aducere a aeronavelor la sol pe timp de ceaţă, ILS, este în linie dreaptă şi avem garanţia că până în vară se va finaliza şi să reducem distanţa pe verticală la 150 de metri, CAT III. Asta înseamnă mai multă atractivitate pentru noi, pentru Suceava” a menţionat preşedintele CJ Suceava.

Potrivit acestuia, există toate argumentele ca această poartă de intrare să fie foarte atractivă, mai ales că foarte mulţi ucraineni zboară pe Suceava şi că sunt şi mulţi cetăţeni din nordul Republicii Moldova care folosesc aeroportul sucevean. Potrivit lui, argumente în plus că Suceava devine o zonă de atractivitate.

„Salut venirea Schengenului în România şi la Suceava. Înseamnă, după părerea mea, libertate în mişcare şi a celor care vor să facă afaceri la Suceava şi în partea asta de ţară, turism mai uşor de organizat… Şi ne pregătim cu anumite surprize pentru oferte turistice spectaculoase aici în Bucovina. Aşteptăm investitori, pentru că avem argumentul în plus, acest Schengen venit nou la Suceava” a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a mulţumit tuturor colaboratorilor, celor de la Aeroportul ştefan cel Mare, a mulţumit în mod deosebit Poliţiei de Frontieră.

„Am aşteptat pasagerii de Milano cu un steguleţ, cu un abţibild pe care să-l lipească pe valizele lor, să-şi aducă aminte de această zi istorică de la Suceava. După intrarea României în UE în 2007, cred că este unul dintre marile evenimente pentru România care trebuie marcat” a concluzionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Un comentariu

  1. Fluturila,
    Shengenul sta pe loc. Nu a venit nicaieri. Romania si implicit Suceava au intrat in Shengen deocamdata pe usa din dos.
    Dar e bine pentru cei din politica ca isi pot baga capul in poza fara sa fi avut vreun aport.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI