Recepţie organizată de Casa Regală a României la 135 de ani de la înfiinţarea unei agenţii de presă

Principele Radu a subliniat joi, la Palatul Elisabeta, importanţa înfiinţării de către statul român a unei agenţii de presă în urmă cu 135 de ani, „unul dintre cele mai înaintate instrumente de făcut bine societăţii şi de pregătit terenul pentru democraţie” a transmis AGERPRES.

„Avem astăzi datoria (…) să ne plecăm în faţa înaintaşilor noştri, care au reuşit un lucru aproape de neimaginat în secolul al XIX-lea, spre sfârşitul lui, şi anume, acela de a obţine într-o ţară mai puţin puternică de pe continentul european, care avea doar câteva decenii de când se formase ca stat modern, unul dintre cele mai înaintate instrumente de făcut bine societăţii şi de pregătit terenul pentru democraţie, şi anume, o agenţie de presă a statului român” a transmis Principele Radu la recepţia organizată de Casa Regală a României cu ocazia aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES. El a adăugat că foarte puţine instituţii româneşti au avut şansa istorică de a exista continuu timp de 135 de ani, aşa cum e cazul Agenţiei Naţionale de Presă.

„Nu e nimic depăşit în Constituţia din 1866. Cea pe care o aplicăm astăzi, Constituţia de azi (…) seamănă într-o proporţie uimitor de mare cu ceea ce Carol I a făcut în 1866 şi pe urmă Ferdinand I în 1923. Aşadar, principala noastră datorie astăzi este să nu uităm că suntem la Palatul Elisabeta în 2024 datorită lor. Aţi vorbit ieri (…) despre cât de complicată este soarta unei instituţii de presă în zilele noastre, ce incredibile obstacole are de trecut, unele dintre ele cărora nu le-am găsit soluţia şi cât de puţin poţi face astăzi deosebirea dintre o ştire care face rău şi una care face bine omenirii, mai ales acum, când România este implicată atât prin alianţele pe care le-a făcut în UE şi în NATO, cât şi prin vecinătatea ei geografică, atât de dezastrul continuu din Ucraina, cât şi de cel care ne îngrijorează pe zi ce trece din ce în ce mai mult în Orientul Mijlociu. În acest fel de condiţii, cred că cei 135 de ani ai agenţiei nu puteau fi mai relevanţi şi în sensul trist al cuvântului şi în sensul bun al cuvântului. Foarte puţine instituţii româneşti au avut şansa istorică de a exista continuu timp de 135 de ani şi dumneavoastră sunteţi una din ele” a punctat Principele Radu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI