Vicepreşedintele CJ Vasile Tofan:

Centura Gura Humorului este un proiect realizabil chiar dacă se ridică la peste o jumătate de miliard de euro

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Tofan a declarat, miercuri, că deşi are o valoare de peste jumătate de miliard de euro, centura Gura Humorului este un proiect realizabil.

În cadrul şedinţei CJ Suceava, consilierii judeţeni au votat încheierea unui act adiţional cu CNAIR în ceea ce priveşte proiectul centurii Gura Humorului, care prevede că CJ Suceava se ocupă doar de documentaţie şi nu de proiectare şi de execuţie, întrucât ar trebui să asigure confinanţare de 2% pentru realizarea proiectului.

În aceeaşi şedinţă, CJ Suceava a aprobat şi un nou acord cu CNAIR pentru realizarea documentaţiei pentru tronsonul de la Suceava la Păltinoasa – Centura Gura Humorului al Autostrăzii Nordului şi nu se va ocupa de restul proiectului tot pentru că ar trebui să asigure 2% din sumă.

Vicepreşedintele Vasile Tofan a explicat că, în cazul centurii Gura Humorului, sarcina CJ Suceava s-a încheiat şi este nevoie doar de un act adiţional, în timp ce la tronsonul de autostradă proiectul urmează să fie finalizat.

„Am încheiat un nou acord, fiind vorba despe un proiect în fază incipientă pe care îl preluăm noi de la CNAIR, iar la centura Gura Humorului facem doar un act adiţional şi nu un acord nou, pentru că aici studiul de fezabilitate este finalizat, s-a trecut de toate aprobările, urmând a intra la hotărâre de guvern” a precizat Tofan.

Consilierul judeţean PMP Marian Andronache a vrut să afle de la Vasile Tofan dacă acesta chiar crede că centura Gura Humorului este un proiect realizabil, în condiţiile în care costă peste 500 de milioane de euro.

„Votăm acum un act adiţional 2. Sincer, credeţi că este realizabilă această centură ocolitoare la valoarea de peste jumătate de miliard de euro?” a întrebat Andronache.

Vasile Tofan a răspuns că este convins că proiectul este realizabil.

„Nu e un proiect futurist, nu e unul de imaginaţie. Comparativ şi cu alte lucrări similare din ţară, alte consilii judeţene care au avut şi mai multă îndrăzneală şi au accesat proiecte de genul aceasta, şansele sunt şi pentru noi, la Suceava” a spus Tofan.

Marian Andronache a răspuns că speră să trăiască să vadă acest proiect finalizat. „Sperăm să mai trăim şi să ne vedem pe centura asta, domnule vicepreşedinte” a spus Andronache.

Vasile Tofan a răspuns că este sigur că va fi contemporan cu această lucrare care va fi finanţată prin Programul Transport 2021-2027. (N.B.)

Un comentariu

  1. Nu ar mai ieftin poate sa ramana drumul unde este si sa constuiasca o Gura Humorului noua mai incolo? Sau cladirile alea vechi sunt patrimoniu care trebuie pastrat cu sfintenie si nu da bine cu proprietatile locale ale fluturelui?
    Zici

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI