Elon Musk anunţă că Neuralink va putea vindeca orbirea

Elon Musk anunţă că Neuralink va putea vindeca orbirea şi va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou. Cipul conectează creierul la computere şi ar putea restaura vederea, chiar în cazul nevăzătorilor din naştere.

Elon Musk anunţă că Neuralink va putea vindeca orbirea şi va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou. Cipul conectează creierul la computere şi ar putea restaura vederea, chiar în cazul nevăzătorilor din naştere, relatează Aleph News.

Neuralink intenţionează să restaureze vederea prin implantarea a 64 de fire subţiri în cortexul vizual. Acestea permit creării unei imagini vizuale direct în creier, ocolind ochiul. Elon Musk, fondatorul Neuralink, a prezentat tehnologia ca o modalitate de a vindeca orbirea, inclusiv la persoanele care nu au văzut niciodată.

Conform lui Musk, Neuralink va permite persoanelor paralizate să meargă din nou şi să îşi folosească braţele normal. Chipul conectează creierul la computere şi, pe termen lung, ar putea permite comunicarea creierului cu părţile paralizate ale corpului. Un pacient, Noland Arbaugh, a reuşit să joace şah telepatic prin intermediul acestui chip, demonstrând potenţialul tehnologiei.

Neuralink promite să revoluţioneze tratarea paraliziei şi orbirii prin tehnologia sa avansată.

Primele teste umane arată promisiuni, dar tehnologia este încă în dezvoltare. În ciuda potenţialului său, Neuralink a fost criticat pentru tratamentul animalelor de laborator. Cercetările au inclus experimente controversate pe maimuţe, porci şi oi, ducând la moartea a peste 1.500 de animale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI