De ce râd şi pisicile de noi?

Fiindcă nu pricepem că prin pisiceală calină şi sforăit artistic cotarlele reuşesc de fiecare dată să obţină tot ce vor. De la ele s-au inspirat cioclii politici, cerşetoria lor devenind un fenomen promovat cu asiduitate de TV şi mass-media avide de publicitate electorală pe bani mulţi. Cerşetorii politici îşi linguşesc grosier alegătorii, furându-le voturile în timp ce le gâdilă ego-ul, iar dacă sunt şi la putere îşi mituiesc bazinul electoral, dând bani categoriilor sociale defavorizate de soartă şi (ne)muncă, cerşetoria voturilor reprezintând principala cauză a vicierii rezultatelor la urne. Cerşetorii de voturi se vor împăuna apoi cu mulţimea fraierilor prostiţi, dar niciodată nu au fost şi nici nu vor fi în stare de altceva pentru ţară. Una e relaţia cu Dumnezeu „Cere şi ţi se va da“ şi alta e relaţia cu semenii. A da votul de pomană celor ce întind mâna nu este o virtute, ci un păcat.

Ciocli politici sunt cei ce se vor în fruntea semenilor, dar nu s-au învrednicit niciodată prin nimic, mulţi fiind abia alfabetizaţi sau chiar analfabeţi, n-au nicio calificare pentru funcţia de conducere, nu sunt modele respectabile, nu au habar ce este aceea ştiinţa politică, nici măcar nu cunosc elemente de bază ale istoriei noastre, vorbesc stâlcit limba română, nici vorbă de susţinerea unui discurs liber în faţa Parlamentului ori a unor mulţimi de poporeni. În schimb, îi vedem 24 de ore din 24 prin studiourile TV, pe reţelele sociale dându-şi cu părerea sau lăudându-se cu fraze ale unora şi ale altora, numai ca să se vorbească de ei.

Motiv pentru care, luându-se după clujeanul Andrei Marga, în spaţiul public vorbesc toţi de prostocraţie, un termen inventat demult şi folosit de profesorul clujean nu pentru analfabeţii politici pe care îi zăpseşti cum deschid gura, ci pentru duşmanii săi, mulţi dintre ei universitari şi intelectuali cu state vechi şi serioase. Duşmanii săi cei mai mari fiind preşedintele României şi coaliţia PNL – PSD, care nu l-au băgat în seamă pentru vreo sinecură. Noroc că încă nu se duce lângă marii patrioţi George Simion, Călin Georgescu şi Marius Dorin Lulea, toţi numai buni de preşedinţi şi prim-miniştri. Pentru deştepţii naţiei, toţi suntem nişte proşti, numai ei, genii şi salvatori ai Naţiunii.

În fine, dintre astfel de cerşetori de voturi au apărut destui aşa-numiţi idioţi utili, cei ce habar n-au pe ce lume trăiesc, dar se bagă în seamă şi-i laudă Vladimir Putin prin Russia Today şi Sputnik, fiind momiţi şi strânşi de AUR şi SOS Şoşoacă în găştile lor, ca să-i voteze deputaţi şi senatori pe măreţii lideri în Parlamentul României de unde vor transmite live-uri cu telefoanele mobile cu ei în prim-plan şi vor face mereu scandal pentru a ieşi în evidenţă. Şi nimic altceva. Ca şi până acum. Ba vor mai ieşi din când în stradă aducându-şi cu autocarele protestatari plătiţi de Ilan Şor cu miliardul furat din trezoreria Moldovei,

Se declară singurii apărători ai României, singurii patrioţi adevăraţi, făcând mare caz de pierderea suveranităţii statului român de când am intrat în NATO şi UE, idee susţinută în toată Uniunea Europeană de campaniile de presă ale lui Vladimir Putin, dar despre adevărata suveranitate nu sunt în stare să lege două vorbe. Au ajuns să ceară bani şi susţinere politică de la Federaţia Rusă, de la alţi filoruşi şi suveranişti din toată lumea, pentru a câştiga un pumn de voturi, deşi prin gestul lor îşi îngenunchează Patria în faţa aceluiaşi inamic al democraţiei şi al libertăţii.

Nu ştim ce-i mână pe ciocli spre putere, fiindcă ceea ce declară public n-are absolut nicio legătură cu realitatea, nici cu intenţiile lor adevărate ascunse după minciuni evidente în dosul cărora dăm de obiectivele imperialiste ale lui Putin. Iar aceste obiective sunt enunţate clar de noul ţar: slăbirea şi desfiinţarea NATO, dezmembrarea Uniunii Europene, refacerea grandorii fostei URSS şi eventual cucerirea altor teritorii în care locuiesc niscaiva ruşi oprimaţi de guverne şi populaţie majoritară. Exact cum s-a întâmplat în Georgia, în Estul Ucrainei, în peninsula Crimeea sau în Republica Transnistreană. Exact cum s-a întâmplat de la constituirea Imperiului Pravoslavnic şi până azi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI