Vesel ești de neînvins

O permanentă problemă în toate familiile este cea legată de viitorul copiilor. Ce faci dacă odrasla nu este atrasă de carte, nu are un talent nativ gen abilităţi sportive sau muzicale şi munca fizică îi repugnă? Răspunsul este imediat: POLITICĂ! Pe cât de simplu este răspunsul, pe atât de complicată este punerea în practică a demersurilor pentru construirea unei cariere politice. Nu există reţete valabile peste tot, abordarea şefilor cei mari este diferită de la caz la caz, iar cheltuielile din perioada de început nu sunt deloc mici. Lipitul afişelor şi recitarea „poeziei de la partid” le fac toţi aspiranţii la locuri eligibile pe liste sau la funcţii numite la stat, dar cei care reuşesc sunt foarte puţini. Pentru a ajuta părinţii care nu au altă soluţie pentru copii lor decât politica, voi încerca, după modesta mea experienţă, să transmit câteva cerinţe exprese fără de care succesul este exclus.

În primul rând trebuie să vedem ce calităţi native sau dobândite trebuie să dovedească un viitor politician de succes. Este necesar să aibă tupeu maxim în relaţiile cu colegii, să se impună prin vorbe pentru că discursul este materia primă a politicianului, să fie conştient că ideile sunt doar ale partidului şi nu ale sale şi să cuvânteze convins şi fără să îi tremure vocea sau să se înroşească la faţă când transmite mesajul chiar dacă nu crede o iotă. În plus trebuie să copie fidel atitudinea şefilor ierarhic superior în limbaj, comportament şi chiar ţinută pentru că orice manifestare personală diferită de cea a masei de politicieni este un păcat capital care închide uşile. Trebuie să spună DA la toate „indicaţiile preţioase” primite de la partid, chiar dacă sunt monumente de prostie sau ticăloşie (în general sunt cumulate) şi să zâmbească cât de sincer poate deşi ar dori să înjure. În competiţiile permanente din partid trebuie să aibă flerul în alegerea grupului câştigător, perdanţii trebuind să se orienteze spre alte locuri de muncă sau chiar, oribila alternativă, să se apuce de învăţat.

În continuare vreau să arăt, după umila mea experienţă politică, care ar fi interdicţiile în drumul spre vârful politicii pe care tânărul aspirant trebuie să le respecte. Trebuie să începem cu gândirea proprie şi ideile personale ale fiecărui om, chiar şi ale oamenilor politici. Nu trebuie sub nicio formă expuse, nu „faceţi pe deştepţii” şi nu puneţi la îndoială nici măcar tangenţial justeţea politicii partidului şi a mesajelor liderilor în acest moment din fruntea formaţiunii. După ce pică de la „butoane”, căutaţi să fiţi cei mai critici şi nu vă jenaţi de schimbarea opiniilor cu 180 de grade în 24 de ore. Se poartă şi am văzut această manifestare la toţi cei care au avut succes în politică. Un alt păcat capital este dorinţa de a lua locul unui lider superior ierarhic fără a pregăti perfect lovitura. Dacă lovitura eşuează, aspirantul în politică trebuie să plece la cules căpşuni sau la partidul advers.

În final v-aş sfătui să nu fiţi sinceri cu nimeni din politică sau din afara ei. Nu există prietenie ci doar interese. Iar pentru interes cel mai bun prieten vă…

DAN STRUTINSCHI

PS: Se transmite des că sunt bugetari care câştigă cât Herr Klauss. La cât munceşte acesta ar trebui ca o treime dintre bugetari să câştige mai mult ca el. Şi 100% din cei din domeniul privat să aibă salariul superior actualului preşedinte, dar şi celui anterior.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI