Potrivit Camerei de Conturi

Plăţi majorate nelegal la modernizarea drumului judeţean Panaci – Bilbor

 > Conform auditorilor, achitate nejustificat au fost „cantităţi de lucrări în sumă de 346.251,60 de lei, care nu au fost identificate în teren ca fiind executate”

Prejudicierea bugetului local şi denaturarea conturilor de execuţie ale unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Suceava au fost constate cu prilejul misiunii de audit a Camerei de Conturi Suceava asupra situaţiilor financiare centralizate ale Consiliului Judeţean Suceava. Astfel, potrivit scrisorii nr. 43470 din 14 iunie 2023, înaintate Consiliului Judeţean, auditorii au constatat majorarea nelegală cu 413.632,16 de lei a plăţilor efectuate pentru obiectivul de investiţii Modernizare a drumului judeţean 174 C Panaci – Bilbor, km 0+000 – 3+600.

Conform Camerei de Conturi, este vorba despre achitarea nejustificată „a unor cantităţi de lucrări în sumă de 346.251,60 de lei, care nu au fost identificate în teren ca fiind executate, precum şi a sumei de 67.380,56 de lei, reprezentând ajustarea preţurilor conform prevederilor OUG nr. 47 din 2022 privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică, contractelor sectoriale, contractelor de concesiune, acordurilor cadru, pentru lucrările neexecutate, contrar prevederilor legale. „Entitatea a dispus măsuri în vederea recuperării prejudiciului în sumă de 413.632,16 lei, prin compensarea unor lucrări, conform contractului nr. 295 din 5 mai 2022 şi încasarea accesoriilor aferente” se subliniază în comunicarea ajunsă la Consiliului Judeţean.

În acest context, Camera de Conturi Suceava a dispus verificarea, până la finele anului 2023, „a operaţiunilor de cheltuieli de capital acceptate la plată, achitate efectiv sau nu, stabilirea întinderii prejudiciului, recuperarea acestuia şi a foloaselor nerealizate, în toate cazurile în care s-au efectuat şi decontat nelegal cheltuieli de capital”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI