Primarul comunei Slatina a fost găsit de ANI în conflict administrativ de interese

> Agenţia a luat atitudine după ce edilul-şef a cumpărat bunuri de la firma fratelui său

Primarul comunei Slatina, Vasile Vlăduţ Gherman, a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ.

Potrivit unui recent comunicat al ANI, în exercitarea atribuţiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a semnat un contract de furnizare produse cu societatea comercială în cadrul căreia fratele acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator.

În baza documentelor aprobate/avizate au fost efectuate plăţi către societate în sumă de 57.972 lei.

Aflăm că persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din OUG nr. 57/2019, arată sursa citată.

Potrivit ANI, art. 70 din Legea nr. 161/2003 arată că „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, iar art. 228, alin. (1), lit. a) din OUG nr. 57/2019, prevede că „(1) Alesul local aflat în conflict de interese în condiţiile prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, are obligaţia să se abţină de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la încheierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru: a) soţ, soţie sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI