Îndrumare pentru o mamă cu doi copii, disperată că soţul pierde toţi banii la jocuri de noroc

> Drumul către vindecare începe cu oprirea din a mai paria şi să accepte că nu va mai recupera vreodată banii pierduţi, spune IPS Calinic

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, s-a interesat cum poate ajuta, cu sfaturi, o femeie, mamă a doi copii, care trece printr-o perioadă dificilă, în condiţiile în care soţul a căzut în patima jocurilor de noroc şi pierde toţi banii câştigaţi, dar şi pe cei împrumutaţi…

Femeia i-a spus ierahului că doreşte un sfat, întrucât a ajuns la capătul puterilor din cauza soţului care are patima jocurilor de noroc.

„La început, a jucat toţi banii familiei; după… a intrat în datorii pe la rude şi prieteni, şi-a deschis cont în bancă şi a luat un credit, fură de la muncă ce apucă şi merge la cazino. Am ajuns să nu mai am încredere în el absolut deloc. Stăm în chirie şi mi-e frică că într-o zi o să fim daţi afară şi nu am cu ce să îmi cresc copiii. Mă gândesc să dau divorţ, dar mi-e foarte frică, pentru că n-am unde merge, părinţii m-au avertizat că acasă nu mă primesc. Am fost la duhovnic şi m-a îndrumat să mă rog pentru el. Nu mai ştiu cum să mă rog şi încep să îmi pierd încrederea şi puterea. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat…” a explicat femeia.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a răspuns că în urma acestei solicitări a întrebat o persoană care a trecut prin astfel de încercări şi a transmis mai multe recomandări.

Astfel, în primul rând, pentru a scăpa de acest viciu, trebuie să se oprească definitiv din a mai paria la orice fel de jocuri de cazino sau pariuri sportive, indiferent de suma pe care a pierdut-o până acum, şi să-şi ia gândul că va recupera vreo-dată această sumă jucând în continuare.

În al doilea rând, trebuie să accepte că este o persoană vulnerabilă la această patimă şi să încerce să îşi facă alte obiceiuri, stând departe de persoanele care îl pot influenţa să continue cu jocurile de noroc.

„Nu în ultimul rând, apropierea şi rugăciunile către Dumnezeu şi Maica Domnului sunt foarte importante pentru a întări voinţa de a lăsa pierderile în urmă şi de a începe o nouă viaţă, departe de acest viciu” a precizat IPS Calinic.

Ierarhul a subliniat că remediul vindecării se află doar la bărbatul acela, nicăieri în altă parte! (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI