În numai 10 ani, sub conducere liberală, produsul intern brut pe locuitor la nivelul judeţului Suceava s-a dublat!

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susţinut, într-o declaraţie politică în Parlament, că „oricât ar încerca unii şi alţii să ascundă adevărul”, venirea PNL la guvernare sau câştigarea unor poziţii de conducere în administraţia publică locală a însemnat dezvoltare rapidă, creştere economică şi un ritm susţinut de îmbunătăţire a standardului de viaţă al oamenilor.

„La Suceava, regiunea arătată mult timp cu degetul, pe nedrept, pentru subdezvoltare, alegerea preşedintelui Gheorghe Flutur a reprezentat o carte câştigătoare pentru toţi sucevenii. În numai 10 ani, sub conducere liberală, produsul intern brut pe locuitor la nivelul judeţului Suceava, adică acel indicator care arată ce, cum şi cât produce valoric economia, s-a dublat! Aşadar, dacă în anul 2013 PIB-ul pe locuitor era în Suceava de numai 4.200 de euro, în anul 2023 acesta a ajuns la 9.400 de euro, iar aşteptările noastre sunt ca şi în acest an să menţinem acelaşi ritm de creştere” a spus Ioan Balan.

El a adăugat că cine crede că rezultatele pozitive din judeţul Suceava au venit singure se înşală amarnic.

„În spatele acestei evoluţii pozitive pentru suceveni au stat ani grei de muncă, de negocieri cu Guvernul, de asumări politice majore pentru a aduce investiţii în Suceava. Îşi mai aduce aminte oare cineva, că Partidul Naţional Liberal şi-a pus mandatul pe masă pentru a porni cel mai curajos Program Naţional de Investiţii, Anghel Saligny? Şi atunci, ca şi acum, acei politicieni care nu au realizat nimic bun pentru oameni, ci fac doar circ şi scandal, au contestat programul, spunând că în comunele şi oraşele din România nu avem nevoie de străzi asfaltate, de poduri, de reţele de apă, canalizare şi gaze naturale, de şcoli moderne şi de unităţi sanitare dotate!” a arătat deputatul liberal.

El a salutat votul Camerei Deputaţilor prin care, la propunerea Guvernului Ciucă, bugetul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny a fost majorat de la 50 de miliarde de lei, la 65 de miliarde de lei.

Potrivit lui Balan, această majorare va asigura finanţarea suplimentară a cca 5.000 de proiecte de investiţii pentru comunităţile locale, proiecte aşteptate de oameni de atâţia ani.

„Românii trebuie să ştie că unii politicieni au votat împotriva dezvoltării comunelor şi oraşelor ţării” a declarat deputatul, care a explicat că, doar în judeţul Suceava, prin Programul Anghel Saligny şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-au derulat şi se derulează proiecte de cca 900 de milioane de euro.

„Cu cifrele în faţă, preşedintele Flutur evalua numai câteva dintre beneficiile acestor investiţii, dintre care putem enumera: 1.000 de kilometri de drumuri comunale şi judeţene modernizate, creşterea numărului de gospodării racordate la reţeaua de apă, de la 40% la 65%, adică cca 800 de kilometri de reţea, racordarea a 57% din gospodării la canalizare faţă de 30%, şi aducerea gazelor naturale în 47% dintre gospodării, însemnând 200.000 de suceveni beneficiari. Aşadar, PNL a reuşit să aducă dezvoltare, atât în plan local, cât şi la nivel naţional şi este singurul partid politic care reprezintă garanţia modernizării României pe termen lung” a concluzionat Ioan Balan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI