La Fălticeni

Cei mai buni sportivi au fost premiaţi în cadrul Galei de Excelenţă, ediţia a VI-a

Sportivii şi antrenorii cu rezultate deosebite au fost premiaţi de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni, luni, 19 februarie 2024, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Galei de Excelenţă. La ediţia din acest an, au fost premiaţi 70 de sportivi cu rezultate deosebite în competiţiile naţionale şi internaţionale şi antrenorii care i-au pregătit pentru a obţine aceste rezultate. Gala de Excelenţă este o modalitate de recunoaştere a valorilor, de recompensare şi de motivare a sportivilor, tineri care, în fiecare zi, prin munca şi dăruirea lor pentru sportul pe care-l practică, vin cu rezultate cu totul şi cu totul excepţionale pentru Fălticeni şi nu numai. Pentru acest eveniment autorităţile locale au alocat peste 56.000 lei, din care 53.000 de lei pentru fondul de premiere şi alţi 3.500 de lei pentru stimulente materiale.

În anul 2023, sportivii legitimaţi la cluburile sportive din municipiul Fălticeni, respectiv CSS „Nicu Gane”, ACS „Nada Florilor” şi ACS „Şomuz”, s-au remarcat în competiţii de canotaj, atletism, box, tenis de masă, tenis de câmp, volei şi au dus cu mândrie numele oraşului în concursurile naţionale şi internaţionale, fiind o prezenţă aproape permanentă pe podiumurile de premiere şi obţinând numeroase locuri întâi.

Pe lângă cei 70 de sportivi au fost premiaţi şi antrenorii acestora, respectiv Alin Findanis şi Daniela Cojocaru (atletism), Vasile Nistor (box), Ana şi Vasile Avrămia (canotaj), Cozma Cătălin (tenis de masă), Gheorghe Dascălu (tenis de câmp), Vasile Filip, Diana Floriştean (volei).

„Facem această festivitate de premiere cu o mică întârziere faţă de cum eram obişnuiţi, la sfârşitul anului, pentru că au fost nişte reglementări care nu ne-au permis să o organizăm. Au mai fost câteva ramuri sportive care, la sfârşit de an, au avut campionate naţionale sau concursuri foarte importante.

Astăzi premiem 70 de sportivi şi 9 antrenori, cei mai meritoşi, cei mai talentaţi, care au obţinut rezultate extraordinare la finalele campionatelor naţionale şi internaţionale pe diverse ramuri sportive. Municipiul Fălticeni finanţează, prin proiectele specifice depuse de cluburile şi asociaţiile sportive, o gamă mare de activităţi sportive atât pentru sportul de masă, cât şi pentru sportul de performanţă şi ne bucurăm că aţi reuşit să obţineţi în anul 2023, la nivel naţional şi internaţional, rezultate extraordinare de care ne-aţi făcut să fim mândri. Vă asigurăm de întregul nostru sprijin atât pentru activitatea sportivă de pregătire, cât şi pentru activitatea sportivă de performanţă şi sunt convins că în anul 2024, la fel cum se întâmplă în fiecare an, rezultatele se vor menţine pe o linie ascendentă şi vom avea motive să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă meritele şi modul în care ne reprezentaţi în ţară şi străinătate. Felicitări tuturor şi daţi-mi voie să vă aplaud pentru că ştiu câtă muncă este în spatele fiecărui rezultat obţinut, câte sacrificii, câtă sudoare se află în spatele fiecărei medalii, fiecărui loc pe podium sau menţiune.

Dacă ar fi să vorbim despre rezultatele la nivel judeţean sunt foarte multe, dar de data aceasta premiem performanţa adevărată care înseamnă locuri pe podium la nivel naţional şi internaţional”, a spus prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Viitori medaliaţi la campionatele mondiale, europene şi la jocurile olimpice

Gala de Excelenţă nu este doar o ceremonie de premiere, ci şi un eveniment în care sportivii primesc aprecierea şi încurajările meritate din partea administraţiei publice locale şi Consiliului Local, la evenimentul din data de 19 februarie fiind prezenţi alături de sportivi, antrenori, părinţi, bunici, susţinători ai sportului şi consilierii locali. În cadrul Galei, toţi cei care au urcat pe scenă au simţit mândria şi susţinerea întregului municipiu, aplauzele primite încurajându-i să continue să depăşească limitele şi să aducă acasă sentimentul de mândrie pe care fiecare român îl caută.

Fiecare sportiv a primit de la primarul Cătălin Coman o diplomă de merit şi un premiu în bani, care a variat, în funcţie de performanţă, între 300 şi 2.000 lei.

Referindu-se la performanţele remarcabile obţinute de canotorii fălticeneni, primarul Cătălin Coma a precizat că de aici au plecat campioni europeni, sportivi medaliaţi la campionate mondiale, dând ca exemplu pe Ciprian Tudosă, cetăţean de onoare al Fălticeniului, care a câştigat argintul la Campionatele Mondiale de Canotaj şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din 2020.

„Sunt convins că din cei prezenţi astăzi pe scenă, vor fi şi viitorii medaliaţi la campionatele mondiale, europene şi la jocurile olimpice. Se va întâmpla acest lucru mai ales că în această vară vom inaugura şi Baza nautică de canotaj din Fălticeni, o investiţie de 5,5 milioane de lei, jumătate din sumă fiind asigurată de Primăria Municipiului Fălticeni şi jumătate de Consiliul Judeţean Suceava. Canotorii fălticeneni şi suceveni vor avea cele mai bune condiţii de pregătire şi sunt convins că vor primi şi pe ceilalţi sportivii pentru a face câteva ore de pregătire în baza nautică”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Organizarea a Galei de Excelenţă în luna februarie a fost stabilită şi în funcţie de calendarul competiţiilor în care sunt angrenate o parte dintre secţiile cluburilor care au sportivi incluşi pe lista de premiere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI