Bloggerul militar Andrei Morozov, care a dezvăluit pierderile militare ruseşti în luptele de la Avdiivka, găsit mort

Bloggerul militar Andrei Morozov, care a dezvăluit numărul semnificativ de victime în rândul armatei ruse în bătălia pentru bastionul ucrainean Avdiivka (est) şi care a fost capturat de forţele ţării sale săptămâna trecută, a fost găsit mort, au informat ieri colegii săi, informează EFE.

Potrivit avocatului Maksim Paşkov, care a vorbit marţi seară cu Morozov, cunoscut sub numele de „Murz”, bloggerul militar s-a sinucis „cu un foc de armă”. Această informaţie a fost confirmată şi de alte canale Telegram din Rusia. Pe canalul „Murz”, urmărit de peste 100.000 de persoane, au apărut ieri dimineaţă mesaje în care Morozov făcea aluzie la planurile sale şi cerea să fie îngropat în regiunea Lugansk.

Bloggerul, care era şi combatant, a spus că superiorii săi l-au obligat să şteargă o postare care, potrivit mai multor mass-media, făcea referire la „pierderi ruse ireversibile” la Avdiivka, care au depăşit 16.000, potrivit „Murz”. În opinia bloggerului, comandanţii săi au fost presaţi de propagandiştii ruşi care au început să-l hărţuiască pe „Murz”. „Duşmanii mei nu vin să mă confrunte faţă în faţă, ei mă atacă prin intermediul altora”, a scris el.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI