Parlamentul interzice comercializarea băuturilor energizante către minori

Camera Deputaţilor a aprobat, ieri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care interzice comercializarea către minori a băuturilor energizante.

„În ciuda opoziţiei unora dintre producători şi comercianţi, reuşim să transpunem în lege această iniţiativă. Important de spus că se reglementează şi comercializarea aceloraşi băuturi energizante în automate, aceasta urmând a fi interzisă. Săptămânile viitoare devin legi alte două iniţiative importante: interzicerea păcănelelor şi comercializarea ţigărilor electronice către minori”, a spus iniţiatorul proiectului, social-democratul Alfred Simonis.

Legea are ca obiect de reglementare interzicerea comercializării băuturilor energizante care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.

Decizia a fost luată cu 238 de voturi „pentru”, unul „contra” şi 12 abţineri.

Legea urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI