Tenis, Campionatul European Winter Cups U14

Locul 6 pentru echipa României

> Fălticeneanul David Arcip, component al lotului reprezentativ

În perioada 2-17 februarie 2024, s-a desfăşurat Campionatul European Winter Cups U14, competiţie la care au participat cele mai bune 32 de echipe din întreaga Europă.

La turneul final desfăşurat la Niederzier, în Germania, cei trei juniori au întâlnit, în primul tur, echipa Marii Britanii, o echipă puternică ce a învins reprezentanţii noştri la doar 2 puncte diferenţa, scorul final după confruntare fiind 2-1 pentru Marea Britanie. Astfel, România a intrat în bătălia pentru locurile 5-8. Următoarea echipă adversară României a fost Ungaria, pe care România a învins-o categoric cu scorul de 3-0. Ultima zi de concurs a adus România în fata Olandei, de care nu a reuşit sa treacă, la finalul zile scorul fiind în favoarea Olandei 2-1. După ultima confruntare, România a terminat concursul final pe locul 6 european.

Prima faza a competiţiei a presupus organizarea de turnee în 4 grupe (zone) formate din câte 8 echipe, primele două echipe din fiecare grupă calificându-se la turneul final, care s-a desfăşurat în Germania. România a făcut parte din zona A (România, Cehia, Suedia, Estonia, Lituania, Spania, Norvegia şi Finlanda) şi a fost reprezentată în Finlanda de cei trei juniori, membri ai lotului naţional U14: fălticeneanul Arcip David, legitimat la Lechner Tennis School, Radu Andrei, de la Tenis Club Enache Bucureşti, şi Dorin Darius, de la LPS Mircea Eliade Bucureşti, fiind coordonată de antrenorul Enache Corneliu – Mario de la Clubul Tenis Club Enache Bucureşti. După meciuri spectaculoase, echipa ţării noastre a obţinut o performanţă extraordinară în prima etapa a Campionatului European, obţinând primul loc în grupă.

Turneul U14 Super Category de la Stockholm, o nouă provocare pentru David Arcip

După această experienţă unică de la Niederzier, în care David Arcip a reprezentat cu cinste România, sportivul din Fălticeni se pregăteşte pentru turneul U14 Super Category de la Stockholm, Suedia, unul dintre cele cinci turnee Super Category organizate în Europa, la care participă cei mai puternici juniori de pe continent, care se va desfăşura în perioada 24 februarie – 3 martie 2024, urmat de un alt turneu în Cipru.

„Este un rezultat bun având în vedere echipele închegate şi foarte bine pregătite care au fost prezente la acest concurs, câştigat meritoriu de Franţa. Sunt foarte mulţumit de aceste rezultate care mi-au consolidat încrederea în potenţialul meu de aborda meciuri grele, în compania unor jucători mai experimentaţi şi cu multe meciuri la activ pe arenele internaţionale. Fiecare pas, fiecare meci câştigat mă motivează şi mă ajută să cred că pot să tind cât mai sus în clasamentul european, momentan clasându-mă pe locul 75 european. Fiecare meci pierdut este analizat împreună cu antrenorul meu, Ferry Lechner, şi asta înseamnă că mai am de învăţat, că trebuie să mă pregătesc mai temeinic. Mulţumesc în mod deosebit domnului antrenor Ferry Lechner, cu care colaborez de 6 ani, pentru încrederea pe care o are în mine. De asemenea, mulţumesc tuturor sponsorilor care susţin performanţa şi fac posibile deplasările mele la competiţiile naţionale şi internaţionale. Mulţumesc cadrelor didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 30 din Braşov pentru înţelegere şi susţinere în activitatea sportivă şi părinţilor, care sunt mereu alături de mine, chiar dacă distanţa dintre Braşov şi Fălticeni este destul de mare”, ne-a spus David Arcip.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI