Întâlnire cu Olga Gancevici

Miercuri, 21 februarie de la ora 18:00, Alianţa Franceză din Suceava continuă seria de întâlniri cu scriitori şi autori francofoni suceveni desfăşurată sub genericul „Rencontres –lectures avec des écrivains francophones de Bucovine”. Iniţiatorul şi gazda acestor după-amiezi culturale este scriitorul şi artistul vizual Constantin Severin.

 Întâlnirea o are ca invitată pe conf. univ. dr. Olga Gancevici, profesor de literatură şi psiholog, care propune publicului francofilofon al Alianţei Franceze din Suceava o temă care echivalează, cel puţin parţial, cu traseul ei profesional universitar. Autoarea porneşte de la o cercetare mai amplă despre teatrul lui Matei Vişniec şi despre ficţiunile sale tridimensionale pentru a face o scurtă introducere în istoria comparată a teatrului francofon şi a celui universal. Pasionată de domenii precum comparativismul şi intertextualitatea, dar şi de genului autobiografic, invitata va face o abordare interdisciplinară a textului literar contemporan.

Va fi vorba despre inter-, dar şi meta-textualitate, despre intermedialitatea unor texte francofone contemporane, precum şi despre problematica întrebuinţării unor concepte de psihanaliză în exegeza unui roman. Războiul, miturile şi rescrierea lor, dilemele morale, stereotipurile culturale, femeia (cu precădere Mama ca personaj), experimentele (ne)etice, emoţii precum frica, psihodrama şi altele se vor regăsi pe agenda discuţiilor de miercuri.

Publicul sucevean va avea astfel posibilitatea a (re)descoperi texte literare contemporane dintr-o perspectivă inedită, dar şi de a interacţiona pe subiecte legate de teatru, psihologie, interdisciplinaritate. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI